Proprietăţi

Asmita nu a vândut nicio locuinţă în al doilea trimestru, negociază încă restructurarea creditului

Asmita nu a vândut nicio locuinţă în al doilea trimestru, negociază încă restructurarea creditului

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

08.08.2011, 13:20 2243

Proprietarii ansamblului Asmita Gardens, investiţie de 120milioane euro pentru circa 800 apartamente, nu au vândut întrimestrul al doilea nicio locuinţă, iar dezvoltatorii continuădiscuţiile cu finanţatorul Alpha Bank, pentru restructureacreditului, aflat din punct de vedere tehnic în default.

"În al doilea trimestru nu a mai fost vândut niciun apartemantnici în faza 1, nici în 2. Procedurile legale împotriva companieide construcţii (Strabag-n.r.) continuă atât la instanţa locală, câtşi cea internaţională. În stadiul actual al acestor proceduri estedificil să avansăm în obţinerea unui rezultat pozitiv", se aratăîntr-un raport al European Convergence Development Company (ECDC),care deţine jumătate din proiect. Celălalt partener în proiect estecompania indiană Asmita.

Dezvoltatorii se află de circa doi ani într-un litigiu cuantreprenorul Strabag, care nu a fina­lizat testarea utilităţilorpentru a definitiva recepţia apartamentelor.

În raport se menţionează că lucrările de finalizare aproiectului sunt în continuare suspendate din cauza negocierilordintre partenerii în investiţie şi banca finanţatoare pentrudeblocarea pe termen scurt a fondurilor necesare livrăriicomplexului şi apoi rezolvării problemelor cu compania deconstrucţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO