Proprietăţi

Austriecii chiar au început construcţia mallului de la Aurel Vlaicu. Zona va fi de nerecunoscut în câţiva ani

Austriecii chiar au început construcţia mallului de la Aurel Vlaicu. Zona va fi de nerecunoscut în câţiva ani

Promenada Mall

Autor: Cristi Moga

08.02.2012, 17:49 1518

Compania austriacă Raiffeisen Evolution şi firma de construcţii Strabag au început recent lucrările la mallul Promenada din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, proiect cu care "ameninţă" piaţa de retail a Capitalei de mai bine de patru ani.

Miercuri după-amiază, pe o temperatură de circa minus zece grade, câteva zeci de muncitori lucrau la zidul nordic al parcării subterane, care va avea o capacitate de 1.300 de locuri, în timp ce lucrările la turnul Sky Tower din imediata apropiere păreau momentan oprite.

Aceasta este zona din Bucureşti în care se construieşte cel mai mult în momentul de faţă: se realizează ultimele lucrări la pasajul Pipera şi la lărgirea şoselei către comuna Voluntari, este ridicată structura celei mai înalte clădiri din Bucureşti, turnul Sky Tower de 36 de etaje, iar acum a început şi construcţia mallului Promenada, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi.

Austriecii au obţinut recent o finanţare de aproape 100 de milioane de euro de la Raiffeisen Viena pentru dezvoltarea mallului, a cărui finalizare este programată pentru finalul anului viitor, potrivit datelor Mediafax.

În plus, compania Portland Trust intenţionează să înceapă anul acesta lucrările la un nou proiect de birouri în aceeaşi zonă în care a fost realizat şi proiectul Floreasca Business Park, vândut către sud-africanii de la NEPI.

Astfel, mallul celor de la Raiffeisen Evolution ar urma să fie poziţionat în mijlocul unei zone cu aproape 200.000 de metri pătraţi de birouri, în care lucrează peste 15.000 de angajaţi ai unor firme precum Oracle, Holcim, DHL, Volksbank, PricewaterhouseCoopers, RBS, Huawei sau Colgate-Palmolive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO