Proprietăţi

Unul dintre cele mai aşteptate mall-uri din România dispare înainte de a fi construit

Unul dintre cele mai aşteptate mall-uri din România...
23.09.2018, 14:08 2810

„Contextul nu mai este unul ideal. Luăm în calcul să vindem terenul, pentru că avem cerere.“

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz renunţă la construcţia centrului comercial Stop Shop din Braşov, din cauza timpului prea mare care a fost necesar pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie.

„Din cauza duratei îndelungate a fazei de autorizare, contextul pieţei pentru construcţia Stop Shop nu mai este unul ideal. Însă observăm o cerere mare din partea investitorilor şi luăm în calcul vânzarea terenului. Suntem în proces de consolidare a brandului Stop Shop în România şi în alte ţări prin achiziţii şi dezvoltări de la zero“, spune Fulga Dinu, country manager operations în cadrul Immofinanz România.

Immofinanz spunea, la începutul anului trecut, că demarase procedura de obţinere a autorizaţiilor necesare pentru construcţia unui centru comercial Stop Shop în Braşov, iar estimările erau pentru finalizarea sa în acest an. Proiectul ar fi trebuit să se afle pe fosta platformă IUS din Braşov (fabrică de scule), oraş cu potenţial din punct de vedere imobiliar, cu precădere în sectorul retail, după cum motivau reprezentanţii Immofinanz.

Immofinanz are în România un portofoliu de centre comerciale şi birouri, cu o valoare de 810 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO