Proprietăţi

Barbu Văcărescu-Floreasca: noul pol imobiliar de 1 mld. euro

Barbu Văcărescu-Floreasca: noul pol imobiliar de 1 mld. euro

În zonă ar putea lucra peste câţiva ani circa 25.000 de oameni. Foto Cristi Moga

Autor: Cristi Moga

09.11.2012, 00:08 5512

Într-un cerc cu o rază de circa 500 de metri, în jurul staţiei de metrou Aurel Vlaicu, de câţiva ani a început dezvoltarea noului pol imobiliar al Capitalei, care până în 2015 ar putea atra­ge investiţii estimate de ZF la aproape un miliard de euro, în cazul în care toate proiectele propuse vor fi realizate.

Până în prezent în zonă au fost realizate investiţii de circa 250 mil. euro, iar alte trei proiecte de circa 300 mil. euro sunt în prezent în lucru, şi anume Sky Tower, mallul Promenada şi primele două clădiri ale proiectului Floreasca Park - imobile care vor fi date în folosinţă în următorul an.

Dragoş Bîlteanu şi Ioannis Papalekas, suedezii de la Skanska, Robert Neale sau italienii de la Nusco deţin sau sunt în curs de achiziţie a unor terenuri în zonă, majoritatea cu planuri pentru începerea construcţiei anul viitor.

Per total, în zonă ar putea lucra peste câţiva ani circa 25.000 de oameni, cei mai mulţi ai firmelor Oracle şi Raiffeisen (în jur de 5.000, per total) care

şi-au stabilit "cartierele generale" în birourile din dreptul pasajului Pipera. Va putea infrastructura din zonă să susţină toate aceste proiecte?

Citiţi în ZF de luni de luni o analiză pe această temă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO