Proprietăţi

Cât mai valorează mallurile: George Teleman a cumpărat 51% din Vitantis şi Moldova Mall pentru 5 euro

Cât mai valorează mallurile: George Teleman a cumpărat 51% din Vitantis şi Moldova Mall pentru 5 euro

Autor: Cristi Moga

04.01.2011, 12:42 137

Fondul de investiţii East Balkan Properties, listat pe bursa dela Londra, a cedat pentru suma simbolică de 5 euro pachetul de 51%din firma care deţine centrele comerciale Vitantis din Bucureşti şiMoldova Mall din Iaşi, cumpărătorul fiind George Teleman, cel careadministrează de cinci ani activitatea fondului pe piaţalocală.

Cele două proprietăţi au o valoare de piaţă de 56,8 milioane deeuro, dar valoarea datoriilor bancare depăşeşte această sumă,pentru achiziţia şi dezvoltarea celor două proiecte East BalkanProperties accesând credite de la UniCredit.

Tranzacţia vine la jumătate de an după ce fondul austriac deinvestiţii Immofinanz a plătit de asemenea 1 euro pentru 85% dinfirma care dezvolta centrul comercial Polus din Constanţa,asumându-şi totodată datorii de circa 40 de milioane de euro lavremea respectivă.

Criza din consum şi din piaţa imobiliară îşi face încă simţităîn rândul dezvoltatorilor, care au investit sume prea mari înproiecte care nu generează în prezent veniturile necesarerambursării împrumuturilor bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO