Proprietăţi

Ce executiv străin mai are 2 milioane de euro pentru un penthouse din centrul Bucureştiului?

Ce executiv străin mai are 2 milioane de euro pentru un penthouse din centrul Bucureştiului?

Autor: Adelina Mihai

20.10.2010, 14:01 65

Reprezentanţii companiei Alia Apartments,membră a grupului spaniol Alius, care a investit 50 de milioane deeuro într-un proiect cu 124 de apartamente din Bucureşti (în zonaArcului de Triumf), susţin că sunt sunt la un pas de a semnavânzarea unui penthouse în valoare de aproximativ 2 milioane deeuro.

"Suntem în negocieri avansate de vânzare a penthouse-ului de 617metri pătraţi din clădirea de 20 de etaje. Cumpăratorul este unexecutiv străin care lucrează în domeniul consultanţei la omultinaţională. Valoarea acestuia este de aproximativ 2 milioane deeuro", susţine Elena Tamara Marinescu, country manager al companieiAlia.

Complexul dezvoltat de spanioli este alcătuit din 124 deapartamente cu suprafeţe cuprinse între 65 şi 300 de metri pătraţi,cu excepţia penthouse-ului. Preţurile ajung la 2.000- 2500 de europe metru pătrat, în scădere cu 20- 30% faţă de 2008.

Reprezentanţii companiei susţin că au vândut până în prezent 45%din apartamente din complex, adică 55 de apartamente. Ei au maispus că la finele lui 2008 au mai vândut un duplex de peste unmilion de euro, unui executiv cu dublă cetăţenie, care locuieştemai mult în ţările nordice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO