Proprietăţi

Ce vor tinerii de la un loc de muncă: mediu de lucru plăcut, siguranţă şi posibilitatea de avansare

Ce vor tinerii de la un loc de muncă: mediu de lucru...

Autor: Mihaela Pascari

25.08.2016, 16:25 2884
Tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă aleg joburile care le oferă siguranţă, mediu plăcut şi posibilitate de avansare, iar pa­chetul salarial vine abia după aceste trei aspecte potri­vit unui studiu realizat de pe un eşan­tion de 1.405 tineri specialişti, ab­sol­venţi cu studii superioare şi candidaţi cu studii în curs de finalizrare din Cluj, Iaşi, Oradea, Braşov, Sibiu, Târgu-Mu­reş, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.
 
„Salariul este unul dintre aspectele importante de care candidaţii ţin cont atunci când se angajează. Totuşi, din studiul pe care l-am realizat în acest an reiese că există şi aspecte mai impor­tante decât rumuneraţia, cum este atmosfera de lucru, siguranţa locului de muncă, oportunităţile de promovare şi de creştere şi abia apoi salariul. Tinerii ştiu că un salariu mare într-o atmosferă încordată sau într-un mediu în care nu au oportunitatea de a creşte i-ar îndrep­ta, în timp, spre alte companii şi nu le-ar oferi satisfacţii, în timp ce firmele care le oferă şansa de a creşte şi de a învăţa le pot aduce şi mai mulţi bani, prin avansarea pe care o pot face, dar şi oportunităţi diferite“, a spus Corina Brân­duşan, PR manager în cadrul Târgu­lui de Cariere, organizat de AlteFapte, companie care se ocupă de organizarea evenimentelor de carieră pentru tinerii atât din România, cât şi din Republica Moldova.
 
Studiul mai arată că cei mai interesaţi de o atmosferă plăcută sunt locuitorii din Cluj-Napoca cu 77,08%, urmaţi de sibieni cu 74,56%, bihoreni 72,18%, braşoveni 69,74%, mureşeni, 69,44% şi ieşeni cu 68,17%.
 
„Mediul în care o persoană îşi des­fă­şoară activitatea influenţează per­for­manţa individuală. Chiar şi viaţa privată o influenţează într-o anumită mă­sură. Astfel, cu cât locul este mai confortabil, cu atât creşte dorinţa lor de a petrece la birou“, a spus Corina Brânduşan.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO