Proprietăţi

Cel mai mare mall din tara va fi inaugurat peste o luna

Cel mai mare mall din tara va fi inaugurat peste o luna

Puiu Popoviciu controleaza Baneasa Developments, dezvoltatorul mallului

18.03.2008, 17:49 33

Mallul va avea o suprafata inchiriabila de 85.000 de metri patrati (dublu fata de Plaza Romania sau Bucuresti Mall), investitia in acest proiect fiind de circa 150 mil. euro. Proiectul a fost dezvoltat de compania Baneasa Developments, controlata de omul de afaceri Puiu Popoviciu, si va gazdui peste 220 de magazine, restaurante si unitati de distractie.
Marcile romanesti reprezinta in jur de 5% din numarul total al magazinelor care vor fi deschise in Baneasa Shopping City, astfel ca aproximativ 160 dintre spatiile mallului vor fi ocupate de giganti internationali precum Inditex, Solmar sau Peek & Cloppenburg.
Acesta va fi primul mall deschis in Bucuresti in ultimii trei ani (de la deschiderea City Mall), in conditiile in care alte 15 malluri sunt anuntate pentru urmatorii trei ani.
In Capitala mai sunt operationale doua malluri ale dezvoltatorului Anchor Grup - Bucuresti Mall si Plaza Romania - si centrul comercial Unirea Shopping Center, controlat de familia Adamescu. Baneasa Shopping City face parte din zona de retail a proiectului Baneasa, care mai cuprinde si unitati ale retailerilor de mobilier Ikea si Mobexpert, un hipermarket Carrefour si un magazin de bircolaj al retailerului Bricostore.
Spatiile din Baneasa Shopping City au fost inchiriate in totalitate, astfel ca o parte dintre retaileri au inceput amenajarea magazinelor inca din noiembrie anul trecut.
Intregul proiect Baneasa este desfasurat pe un teren de 221 de hectare si implica o investitie de aproximativ 1,8 miliarde de euro. Pe langa zona comerciala, proiectul va fi format si din circa 5.000 de locuinte si un parc de birouri cu o suprafata de 160.000 de metri patrati.
Pana la ora actuala, cea mai mare investitie intr-un mall din Romania a fost reprezentata de realizarea proiectului Polus Center din Cluj-Napoca, si anume 140 de milioane de euro. Pentru Polus Center Cluj, mall inaugurat in 2007, austriecii de la Immoeast au platit 210 milioane de euro.
Proiectul celor de la Baneasa ar putea fi depasit in urmatorii ani, atat ca investitie, cat si ca dimensiune, tinand cont de planurile facute de alti dezvoltatori, precum irlandezii de la Caelum Development.
Acestia au anuntat dezvoltarea unui proiect de centru comercial in zona de est a Capitalei care va implica investitii de 500 mil. euro si va avea o suprafata inchiriabila de 110.000 mp.

Baneasa Shopping City in cifre

A implicat o investitie de 150 de milioane de euro;
Cuprinde 220 de magazine pe o suprafata de 85.000 de metri patrati;
Primul mall deschis in Bucuresti din 2005 incoace;
Al cincilea mall din Bucuresti;
Marcile romanesti reprezinta in jur de 5% din numarul magazinelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO