Proprietăţi

Cel mai mare teren vândut în Bucureşti: Libanezii de la Chimopar vând 35 ha unei firme din Cipru. Suedezii de la Ikea au vrut şi ei terenul

Cel mai mare teren vândut în Bucureşti: Libanezii de la Chimopar vând 35 de hectare unei firme din Cipru. Suedezii de la Ikea au vrut şi ei terenul

Autor: Andrei Chirileasa

22.09.2011, 11:52 11336

Firma Chimopar Bucureşti (CPR), controlată de omul de afaceri libanez Jaffal Imad, urmează să vândă un teren în suprafaţă de 352.000 de metri pătraţi (35 de hectare) situat pe bulevardul Theodor Pallady, în sud estul Bucureştiului.

Cumpărătorul este firma Maveco Holdings Limited, înregistrată în Cipru, care a oferit un preţ de 18 mil. euro plus TVA, potrivit datelor publicate de Chimopar.

Acesta este cel mai mare teren vândut în ultimii ani în Bucureşti, iar preţul de vânzare este de 51 de euro pe metrul pătrat.

De acelaşi teren a fost interesată şi firma Interprime Properties, controlată de grupul suedez Ikea, care oferea 22 mil. euro fără TVA, însă cu condiţia ca dezvoltatorul imobiliar Avrig 35 şi Cascade Group să-i vândă concomitent un teren de 31 de hectare situat în vecinătatea Chimopar. Reprezentanţii Chimopar spun că nu au primit nicio notificare din partea Interprime că s-ar fi înţeles cu Avrig, astfel că au acceptat oferta firmei din Cipru.

Chimopar a avut anul trecut afaceri de 11,3 mil. lei, în scădere cu 22% faţă de anul precedent, şi pierderi de 3 mil. lei. Acţiunile companiei se tranzacţionează pe piaţa valorilor mobiliare necotate de la BVB. Ultima tranzacţie s-a derulat pe 18 august, la preţul de 1,44 lei/acţiune. Capitalizarea companiei este de 5,3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO