Proprietăţi

Centrul Capitalei învie: patru şantiere de peste 60 de milioane de euro reconfigurează zona Unirii din Bucureşti

Centrul Capitalei învie: patru şantiere de peste 60 de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.04.2018, 00:07 13648

Patru proiecte imobiliare sunt în plină desfăşurare în zona Pieţei Unirii din Bucureşti şi vor fi livrate până peste cel mult doi ani. Valoarea cumulată a acestor proiecte este de peste 60 de milioane de euro, potrivit datelor colectate de ZF.

Unirii View, Day Tower şi proiectul în lucru de pe strada Sfânta Vineri au împreună peste 40.000 de metri pătraţi. Lor li se adaugă 86 de locuinţe şi un hotel cu 100 de camere pe Bulevardul Unirii.

„Zona Unirii este nodul central al Bucureştiului, zonă în care, doar în ultimii ani, s-au investit peste 150 mil. euro doar prin proiecte private“, spune Andreea Păun, consultant imobiliar, managing partner la compania de profil Griffes. Alina-Elena Vasiliu

Proiectele de pe Bd. Unirii se vor afla în faţa unei zone lăsate în paragină de autorităţi, un teren de peste 100.000 de metri pătraţi, cunoscut ca Esplanada, după numele unuia dintre proiectele care au fost planificate să fie construite acolo, dar care a picat. Banca Mondială ar vrea să finanţeze cu 150 mil. dolari un amplu proiect imobiliar pe acest teren, însă birocraţia şi statutul juridic complicat al terenului au frânat până acum orice demers de construcţie.

În zona Unirii mai există terenuri de dimensiuni mici în zonă, pe care se mai pot construit diferite proiecte, însă cu suprafeţe reduse şi regim mic de înălţime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO