Proprietăţi

City Mall ar putea fi transformat în spital. Ce avantaje are convertirea unui centru comercial

City Mall ar putea fi transformat în spital. Ce avantaje are convertirea unui centru comercial

Autor: Cristi Moga

22.02.2012, 13:17 4499

Singurul mall din Bucureşti care a trecut prin procedura falimentului, centrul comercial City Mall din sudul oraşului, ar putea fi transformat de noii proprietari în spital privat, o piaţă cu investiţii semnificative în ultimii ani.

Transformarea nu ar fi tocmai o premieră, în condiţiile în care anul trecut şi spitalul Sanador a fost deschis într-o clădire destinată iniţial spaţiilor de birouri. Mai mult, un alt proiect de birouri de pe şoseaua Bucureşti - Ploieşti ar urma să fie transformat în următorii ani într-un spital privat.

Este posibil şi în malluri?

"Un mall are avantajul culoarelor largi, care reprezintă un avantaj faţă de clădirile proiectate pentru a fi imobile de birouri, dar în schimb au mai puţină lumină naturală, necesară în cazul unui spital. Există acest zvon în piaţă, conform căruia proprietarii City Mall iau în calcul transformarea proiectului într-un spital", au declarat reprezentanţii firmei de consultanţă CB Richard Ellis.

Mallul de la Eroii Revoluţiei se află în proprietatea omului de afaceri elen Ioannis Papalekas, care l-a răscumpărat anul trecut pentru un preţ de 17,3 milioane de euro.

Printre chiriaşii proiectului se numără Billa, Domo sau KFC. Proiectul dispune de o parcare destul de încăpătoare, element deficitar în majoritatea spitalelor din Bucureşti, dar transformarea în spital ar însemna investiţii suplimentare de cel puţin zece milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO