Proprietăţi

Clădirea Cathedral Plaza ar putea fi vândută pentru 70 mil. euro unui fond britanic

Clădirea Cathedral Plaza ar putea fi vândută pentru 70 mil. euro unui fond britanic

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

02.05.2011, 21:06 865

Clădirea de birori Cathedral Plaza din Bucureşti ar putea fivândută pentru 70 milioane de euro unui fond britanic deinvestiţii, tranzacţia urmând să fie încheiată până la fineleanului dacă sunt îndeplinite condiţiile prestabilite privindrandamentul din chirii şi gradul de ocupare.

"Am primit de la un fond britanico ofertă atractivă pentru această perioadă a pieţei imobiliare. Amsemnat un precontract de vânzare-cumpărare, dar care se va finalizadoar dacă vom îndeplini anumite criterii de performanţă. Acestecriterii se referă la o anumită perioadă în care trebuie săînchiriem clădirea şi la o anumită rată de profitabilitate aimobilului, dată de chiria la care se vor face închirierile", adeclarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, Daiana Voicu, directorulWillbrook International, compania care se ocupă de dezvoltarea şiadministrarea clădirii.

Proprietarul clădirii, finalizată,este firma Millennium Building Development, controlată de fondulamerican de investiţii Miller Global, printr-un vehicul dinCipru.

Cathedral Plaza este amplasatălângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, şi face obiectul unordispune în instanţă cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.Investiţia în imobil se ridică la aproximativ 45 de milioane deeuro.

"Tranzacţia trebuie să fiefinalizată până la sfârşitul anului, perioadă în care trebuie săîndeplinim criteriile de performaţă stabilite în antecontract.Fondul britanic este un client de-al Willbrook International şi maiare şi alte investiţii în România", a adăugat Voicu.

Ea a precizat că firma are deja îndiscuţii câteva contracte de închiriere, dar a arătat că litigiulcu Arhiepiscopia Romano-Catolică a făcut dificilă negocierile cupotenţialii chiriaşi, dar şi cu alţi investitori interesaţi săcumpere imobilul.

"Am pierdut 25 de milioane de eurodin cauza problemelor cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, dar pe careîi vom recupera în instanţă", a mai spus Voicu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO