Proprietăţi

Cocor este iertat de BCR până în 2015. „Magazinul nu va mai fi executat silit“

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Cristina Cuncea

01.07.2013, 21:05 1070

Proprietarii magazinului Cocor din Bucureşti au reuşit rescadenţarea până în 2015 a unui credit de aproape 15 milioane de euro obţinut în 2008 de la BCR, astfel că centrul comercial nu mai riscă să fie executat silit din cauza neplăţii împrumutului.

„Magazinul Cocor nu va mai fi executat silit. (...) S-a aprobat programul de restructurare convenit cu BCR, prin care s-a stabilit rescadenţarea con­tractului de credit contractat în 2008 până în iulie 2015 cu următorul grafic de rambursare: 7 rate de capital lunare în perioada iunie-de­cembrie 2013, 12 rate de capital lunare în perioada ianuarie-decembrie 2014, 7 rate de capital lunare în perioada ianuarie-iulie 2015“, anunţă Cocor. De asemenea compania a convenit cu BCR transfor­marea tipului de credit din ipotecar într-unul de investiţii, anularea dobânzilor penalizatoare până la data implementării rescadenţării, diminuarea dobânzii curente aplicabilă în prezent de la Euribor la 6 luni Ă 4.50 p.p/an la Euribor la 6 luni Ă 4 p.p/an.

Cocor garantează noul contract cu BCR cu mai multe spaţii comerciale pe care le deţine în centrul Bucureştiului, inclusiv cu faţada media a magazinului. Tododată, Cocor trebuie să desemneze un manager de proiect, acceptat în prealabil de către bancă.

„Timp de doi ani jumătate ne vom concentra toate forţele pe dezvoltarea comercială a magazinului, atragerea unui mix bun de chiriaşi şi creşterea renumelui Cocor, ca magazin românesc cu tradiţie, adaptat la schimbările pieţei“, a declarat Florea Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Cocor, firma care deţine magazinul.

În prezent Cocor continuă procesul de încheiere de contracte cu chiriaşi care să repoziţioneze magazinul ca un proiect pentru tineri, cu centru de fitness, magazine cu articole sportive şi supermarketul Billa la subsol. În ultimele luni, Cocor a îmbunătăţit mixul de chiriaşi, prin deschiderea de magazine, precum Terranova, Fiorangelo, LaLa Band, Subway şi Billa.

La mijlocul lunii octombrie, Cocor a anunţat că BCR execută silit centrul comercial din centrul Bucureştiului şi va organiza o licitaţie de vânzare, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane euro). Raportul de expertiză tehnică a fost stabilit iniţial la preţul de 42 milioane euro, iar la insistenţa BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei, spuneau atunci reprezentanţii Cocor.

Ulterior, conducerea BCR a aprobat suspendarea procedurii de executare silită a magazinului Cocor.

Investiţiile totale în magazinul Cocor şi în parcarea supraetajată din spatele acestuia s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. În urma investiţiilor, suprafaţa închiriabilă a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri pătraţi. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010.

Firma Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%), Aurel Beşliu (peste 7%).

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 02.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO