Proprietăţi

Compania care deţine Palatul Universul din Bucureşti a intrat în insolvenţă. Datoriile depăşesc 20 mil. euro

 Compania care deţine Palatul Universul din Bucureşti a intrat în insolvenţă. Datoriile depăşesc 20 mil. euro

Autor: Cristi Moga

28.03.2012, 15:04 1865

Firma Universul SRL din Bucureşti, deţinută de investitori israelieni, potrivit celor mai recente date disponibile, a intrat în insolvenţă, având datorii de peste 20 de milioane de euro, potrivit firmei de insolvenţă Euro Insol, desemnată administrator judiciar al societăţii.

În portoliul firmei se află clădirea cunoscută drept "Palatul Universul", de pe strada Brezoianu din centrul Bucureştiului, cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi.

Potrivit administratorului judiciar, printre creditorii firmei se află Alpha Bank, Allianz Ţiriac şi ANAF, iar firma a intrat în insolvenţă la propria cerere, decizia Tribunalului Bucureşti fiind pronunţată astăzi. Acţionarul majoritar al Universul SRL este societatea BJJ Universul Development Limited, înregistrată în Cipru.

În cazul în care firma nu va reuşi să se reorganize, societatea va intra în faliment, iar activele vor fi scoase la lichidare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO