Proprietăţi

Complexul de birouri City Gate, evaluat la 171 milioane euro, cu 50 mil. euro peste investiţie

Complexul de birouri City Gate, evaluat la 171 milioane euro, cu 50 mil. euro peste investiţie

Autor: Mediafax

07.12.2010, 23:45 151

Valoarea de piaţă a complexului de birouri City Gate dinBucureşti, dezvoltat de Globe Trade Centers (GTC), este de 171milioane de euro, în condiţiile în care compania a investit 121,6milioane de euro pentru construcţie şi terenul aferent celor douăimobile din Piaţa Presei din Bucureşti. Evaluarea aparţine GTC şi afost inclusă într-o prezentare a companiei pentruinvestitori.

Complexul, cu o suprafaţă închiriabilă de 46.000 de metri pătraţi,a fost finalizat la sfârşitul anului trecut şi are, potrivit GTC,un grad de ocupare de 90%. Valoarea medie a chiriei este de 21,4euro/mp/lună, ceea ce înseamnă venituri anuale din închiriereacelor două clădiri de circa 12 milioane de euro. La sfârşitulprimului semestru randamentul proprietăţii era estimat la 7,1%. GTCa obţinut în acest an un credit de 80 milioane euro de la unconsorţiu de bănci format din Alpha Bank Group, Bank of Cyprus şiEurobank EFG Group pentru refinanţarea complexului debirouri.

City Gate este dezvoltat în parteneriat de GTC (59%) şi Blue HouseCapital (41%) şi include spaţii de retail la parter, două turnuride 18 etaje, trei niveluri de parcare subterană cu peste 1.000 delocuri de parcare. Printre cei mai importanţi chiriaşi se numărăMicrosoft, Millennium Bank, Romtelecom, Hoffmann-La Roche,Rompetrol şi AutoItalia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO