Proprietăţi

Construcţia unei case de 100 mp lângă Bucureşti costă 80.000 euro

Construcţia unei locuinţe de 100 mp lângă Bucureşti costă până la 80.000 euro, inclusiv terenul

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

23.05.2011, 13:59 4592

Construcţia în regim propriu a unei locuinţe de 100 metripătraţi lângă Bucureşti, inclusiv preţul terenului, costă între58.000 euro şi 80.000 euro, în funcţie de zonă, în condiţiile încare de la debutul crizei terenurile s-au ieftinit în medie cu 57%şi construcţiile cu 30%, potrivit imopedia.ro.

Datele au fost obţinute prinluarea în calcul a unui preţ mediu de construcţie, incluzând şifinisaje, de 400 euro/mp, un teren de 400 metri pătraţi şi olocuinţă de 100 metri pătraţi.

"Dacă în anii de boom ai pieţeiimobiliare construcţia caselor în regim propriu în zonele desuburbie ale Bucureştiului devenise o adevărată modă, astăzi încontextul accesului tot mai dificil la finanţare şi pe fondulscăderii veniturilor populaţiei cererea este moderată, iarpreţurile au scăzut cu peste 50%, se arată într-un studiu alimopedia.ro.

Analiza arată că terenurile dinjurul Capitalei s-au redus, de la începutul crizei, cu 42%-72%,scăderea medie fiind în jurul a 57%.

"Deoarece preţurile terenurilordin zonele centrale şi semi centrale ale Bucureştiului nu suntaccesibile clasei medii, oamenii s-au orientat către suburbiileCapitalei - în punctele de ieşire din Nord, Est, Sud şi Vest.Totodată, zonele respective au fost luate în vizor şi de diverşidezvoltatori imobiliari care au construit noi cartiererezidenţiale", se menţionează în studiu.

Cele mai mari reduceri de preţurila terenuri au avut loc în zona centurilor de sud şi vest, de 72%,în timp ce în Bucureştii Noi scăderile au fost de 42%.

Lansat în anul 1999 sub denumireade imobiliare.run.ro, portalul a fost rebranduit ca imopedia.ro înanul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO