Proprietăţi

Cum arată apartamentele pe care Ţiriac doreşte să le închirieze în Stejarii - GALERIE FOTO

Cum arată apartamentele pe care Ţriac doreşte să le închirieze în Stejarii - GALERIE FOTO

Cum arată apartamentele pe care Ţiriac doreşte să le închirieze în Stejarii

Autor: Bogdan Alecu

08.09.2010, 13:26 12583

Inspirat de politica dezvoltatorilor imobiliari din Monte Carlo,familii care construiesc case, dar pe care le păstrează înproprietate mai multe generaţii, Ion Alexandru Ţiriac a decis cacele 260 de apartamente nevândute încă dintr-un total de 285 dinproiectul exclusivist Stejarii să fie închiriate, iar complexul săfie păstrat în portofoliul Ţiriac Holdings.

Aceeaşi strategie va fi adoptată şi în ceea ce priveşte faza adoua a proiectului, care va fi demarată în 2012. În toamna acestuian compania va demara construcţia clubului din cadrul complexului,investiţie de peste 20 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, care vainclude opt terenuri de tenis, dintre care patru acoperite, douăpiscine, zonă comercială şi trei restaurante.

Printre primii care vor locui în cadrul clubului Stejarii, careeste amplasat în pădurea Băneasa, în sectorul 1 al Capitalei, senumără Ion Ţiriac, fiul său Ion Alexandru Ţiriac, dar şi CristianChivu, căpitanul echipei naţionale.

Proiectul în valoare de peste 200 de milioane de euro esterealizat din opt clădiri cu patru etaje, cu apartamente de la douăpână la şapte camere, cu suprafeţe între 106 şi 613 mp.Apartamentele au în dotarea standard printre altele încălzire înpardoseală, parchet din lemn natural merbau, climatizarecentralizată, bucătărie echipată cu electrocasnice de lux Miele,obiecte sanitare Jacuzzi cu design Pininfarina, LCD TV Aquavisionîn băile master. Complexul include în prezent serviciu consiergeexclusive, similar celui dintr-un hotel de lux, o cofetărie şi unmagazin tip mini-market. Accesul în cadrul complexului este permiscontrolat şi există pază non-stop.

Ţiriac Jr. este foarte convins că acest concept de businesspoate prinde şi în România şi spune hotărât că 1.000 de oameni vorsta în complexul rezidenţial până în 2014, când se va finaliza şipartea a doua a proiectului, iar un club de 20 mil. euro va figata.

Preţul de închiriere pentru un apartment de două camere de 106mp, cel mai mic din cadrul complexului din nordul Capitalei va fide 987 de euro, în timp ce media complexului va fi de 13,8 euro/mp.Potrivit oficialilor companiei nu se va semna niciun contract pe operioadă mai mică de un an, iar principalii chiriaşi ar putea fiexecutivii de top sau personalul ambasadelor. Înainte ca vânzărilesă fie oprite, preţurile apartamentelor din cadrul Stejarii porneaude la 340.000 de euro plus TVA şi ajungeau la 1,8 mil. euro încazul unui penthouse de peste 600 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO