Proprietăţi

Cum au evoluat în ultima lună şantierele a patru centre comerciale din Bucureşti, proiecte de 400 mil. euro. GALERIE FOTO

Şantierele a patru centre comerciale din Bucureşti

Şantierele a patru centre comerciale din Bucureşti

Autor: Cristi Moga

18.04.2012, 11:31 4187

Dezvoltatorii de centre comerciale continuă in­ves­tiţiile în Bucureşti, iar în ultima lună pe trei şantiere din oraş, unde sunt derulate investiţii cumulate de circa 150 de milioane de euro, s-a lucrat in­tens. În acelaşi timp, un alt patrulea mall la care a fost anunţată începerea con­strucţiei este deocamdată "îngheţat", potrivit unei monitorizări a ZF.

La jumătatea lunii martie, când zăpada din Capitală încă nu se topise complet, erau câteva zeci de muncitori atât pe şantierul mallului Promenada din nordul oraşului, programat pentru 2013, cât şi la proiectele Cora Alexan­driei şi Kaufland Mihai Bravu, care ar trebui finalizate spre sfârşitul acestui an.

În schimb, pe terenul de lângă parcul Titan, unde ar trebui realizat mallul ParkLake Plaza, era doar un excavator al firmei Apolodor, dar şi acesta era "tras pe dreapta", fără a desfăşura niciun fel de manevre.

Săptămâna trecută, la o lună dis­tanţă, pe primele trei şantiere sem­nele de progres sunt evidente, în timp ce la ParkLake, proiect dezvoltat de un grup de investitori din Irlanda, a dispărut atât zăpada, cât şi acel excavator fără activitate.

Grupul Caelum a anunţat în toamna anului trecut că a început lucrările la ParkLake, o investiţie de 250 de milioane de euro, dar la şase luni dis­tanţă cu "ochiul liber" nu se observă vreo evoluţie pe şantier. Cu toate aces­tea, reprezentanţii investitorului susţin că "rămâne în grafic" termenul anunţat pentru finalizarea lucrărilor de constrcţii, şi anume trimestrul patru 2013.

"Suntem în negocieri pentru desemnarea contractorului general. De îndată ce acesta va fi numit, vom reveni cu un anunţ oficial", spun reprezentanţii Caelum.

Ei explică inactivitatea de pe şantier prin rezultatele obţinute în urma lucrărilor de testare a piloţilor, în urma cărora s-a constatat că solul de sub viitorul mall are o calitate superioară celei anticipate iniţial, motiv pentru care s-a recurs la "optimizarea lucrărilor de fundaţie a clădirii, atât din punct de vedere financiar, cât şi din motive legate de durata de construcţie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO