Proprietăţi

Dezvoltatorii de malluri reîncep ofensiva: doi sibieni anunţă al 4-lea mall din Oradea

Dezvoltatorii de malluri reîncep ofensiva: doi sibieni anunţă al 4-lea mall din Oradea

Autor: Cristi Moga

21.12.2010, 23:55 203

Dezvoltatorii de centre comerciale par să fi uitat de criza dinconsum şi reîncep să anunţe proiect după proiect, cea mai recentăţintă fiind Oradea, oraş în care oamenii de afaceri KlausReisenauer şi Kurt Wagner vor să ridice al patrulea proiect de maridimensiuni.

Investitorii, care controlează firma Oasis Development, spun căvor începe în primăvara anului viitor lucrările la proiectul PrimaShopping Center pentru care au semnat antecontracte cu retailericare vor ocupa mai mult de jumătate din spaţiile centruluicomercial de 24.000 mp. Printre viitorii chiriaşi se numărăKaufland, Lidl, C&A şi Drogerie Markt. Investiţia în acestproiect, situat pe amplasamentul fostei fabrici Înfrăţirea dinOradea, este de 50 mil. euro.

În Oradea sunt operaţionale în prezent proiectele Lotus Centerşi ERA Shopping Park, în timp ce mallul Tiago a dat faliment dupăce dezvoltatorii proiectului nu au reuşit să atragă suficienţichiriaşi în vederea inaugurării. Mallul a fost scos la licitaţie,iar anul viitor omul de afaceri Gabriel Popoviciu intenţionează săîl redeschidă, sub denumirea Oradea Shopping City.

Pe lângă aceste proiecte, în care funcţionează şi douăhipermarketuri Carrefour, în Oradea mai sunt operaţionale şi douăunităţi Real, precum şi magazine cash & carry ale companiilorMetro şi Selgros.

În aceste condiţii, cine va mai finanţa un al patrulea mall înOradea? Reprezentanţii companiei spun că finanţarea va fi asiguratădin surse proprii, după ce în ultimele luni compania a livratproiecte cu o valoare cumulată de 14 mil. euro.

Oasis controlează terenuri cu o suprafaţă de circa 70 ha în maimulte oraşe din ţară, o parte fiind deţinute în coproprietate cufirma austriacă Real4You, şi a realizat două galerii comerciale maimici, Family Center, în Botoşani şi Giurgiu, precum şi prima etapăa unui proiect în Sibiu, unde a inaugurat un magazin OBI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO