Proprietăţi

După cinci licitaţii fără investitori, City Mall va fi vândut prin negociere directă

După cinci licitaţii fără investitori, City Mall va fi vândut prin negociere directă

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

29.06.2011, 17:26 1781

City Mall, aflat în faliment, nu a atras investitori nici la acincea licitaţie, programată pentru joi, 30 iunie, astfel călichidatorul judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), vadiscuta cu creditorii vânzarea centrului comercial prin negocieredirectă, infomrează Mediafax.

"Caietul de sarcini nu a fost achiziţionat nici pentru a cincealicitaţie. Ne vom întâlni în următoarele două săptămâni cucreditorii şi vom trece la negociere directă. Nu vom mai scădeapreţul. Nu ne presează nimic, mall-ul se susţine, a crescuttraficul şi numărul chiriaşilor, cu nouă. Nu mai este presiunepentru vânzarea mall-ului", a declarat agenţiei MEDIAFAX RaduLotrean, partener al CITR.

La licitaţia programată pentru joi, preţul de pornire a foststabilit la 20,96 milioane de euro, faţă de 33 milioane de euro, laîncercarea anterioară de vânzare, de la sfârşitul lunii martie.Pentru ultima licitaţie, preţul este cu 40% sub valoareainiţială.

"A fost presiune pe vânzare la început şi am scăzut preţul pentrucă strategia a urmărit să fie rezolvată rapid problema atât pentrucreditori, cât şi pentru mall. Când am preluat administrareamall-ul mergea rău, chiriaşii erau îngrijoraţi. Împreună cuColdwell Banker am luat măsuri de management, am văruit, am aduschiriaşi, am renegociat cu chiriaşii, avem rată bună de încasare achiriilor, avem grad de ocupare ridicat, de aproximativ 85%, faţăde 75%, la preluare", a afirmat Lotrean.

Coldwell Banker a fost desemnată, în luna ianuarie, să administrezeCity Mall, oferind servicii de management interimar al centruluicomercial.

Centrul comercial a intrat în faliment în luna noiembrie a anuluitrecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei care îldeţine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investiţiiAPN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractatepentru achiziţia City Mall, în 2006. La vremea respectivă, fondul aplătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100 milioane deeuro.

Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasatîn zona Eroii Revoluţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO