Proprietăţi

Immoeast cumpara Euromall Galati pentru 60 mil. euro

30.04.2007, 16:40 62

Fondul austriac de investitii Immoeast, cel mai activ jucator de pe piata imobiliara locala, a achizitionat proiectul comercial Euromall Galati, intr-o tranzactie de tip "forward purchase", cu plata amanata, au declarat surse din piata imobiliara.
Valoarea tranzactiei este de aproximativ 60 de milioane de euro, potrivit estimarilor ZF, investitia implicata de dezvoltarea acestui proiect fiind de 45 de milioane de euro.
Reprezentantii Immoeast nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei, in timp ce reprezentantii Euromall nu au dorit sa comenteze informatia.
In prima faza, Immoeast a preluat 25% din actiunile firmei Union Investitii, care se ocupa de constructia mall-ului de la Galati, potrivit datelor de la Registrul Comertului. Restul actiunilor vor fi preluate treptat, pe masura avansarii procesului de inchiriere si a constructiei mall-ului.
Euromall Galati va avea o suprafata inchiriabila de 23.000 de metri patrati. Lucrarile de constructie au inceput la sfarsitul anului trecut, finalizarea proiectului fiind programata pentru a doua jumatate a anului viitor. Lipsa unor proiecte de mari dimensiuni finalizate pe piata locala a determinat Immoeast sa achizitioneze mai multe proiecte comerciale aflate in dezvoltare, printre care si proiectele Polus Center din Cluj si Constanta, preluate de la compania TriGranit, in urma a doua tranzactii cu o valoare totala de 395 de milioane de euro.
Dezvoltatorii Euromall au in dezvoltare patru centre comerciale, la Pitesti, Galati, Ploiesti si Craiova, cu o valoare cumulata de 220 mil. euro, reprezentantii investitorilor anuntand ca vor incepe investitii si pe segmentul rezidential si de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO