Proprietăţi

Index imobiliar ZF. Căldura a topit preţurile apartamentelor în iulie

Index imobiliar ZF. Căldura a topit preţurile...

Autor: Bogdan Alecu

09.08.2016, 00:07 6547

Perioada concediilor a adus în iulie o scădere de 0,75% sau 600 de euro a preţului mediu al apartamentelor vechi cu trei camere faţă de luna anterioară, dar preţurile rămân în continuare cu 3,7% sau 3.000 de euro mai mari faţă de perioada similară a anului anterior, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

„Evoluţiile pe cartiere arată scăderi generalizate, cu ex­cep­ţia Berceniului, 1 Decembrie, Moşilor şi Ştefan cel Mare. La cel din urmă creşterea poate veni şi din listări noi“, au spus re­prezentanţii Coldwell Banker.  Potrivit firmei de con­sultanţă, anul trecut, în iulie şi august s-au consemnat medii mai mici comparativ cu mai-iunie şi septembrie-octombrie, în condiţiile în care pe timp de vară locuinţele se ieftinesc.

Cea mai mare creştere de preţ, de 7.000 de euro, faţă de luna iunie, s-a întâlnit în zona Ştefan cel Mare, scumpirea fiind de aproape 9% comparativ cu luna anterioară şi peste 16% faţă de perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO