Proprietăţi

Lucrările de construcţii au crescut în primul semestru cu 7,5%

Autor: Emil Popescu

08.08.2012, 10:49 395

"Pe elemente de structură, la lucrările de construcţii noi, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 18%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-8,6%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,5%, respectiv cu 2,5%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 18,7%", se arată într-un comunicat al INS.

În iunie volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut faţă de luna mai cu 7,6%. Lucrările de reparaţii capitale au consemnat un avans de 19,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente de 16,3%, iar lucrările de construcţii noi de 3%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri de 19,8% la clădirile nerezidenţiale, de 8,1% la cele rezidenţiale şi de 2,7% la construcţiile inginereşti.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în iunie, comparativ cu mai, a înregistrat o scădere cu 9,9%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi la lucrările de construcţii noi (-6,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,9%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,8%, iar ca serie ajustată a crescut cu 2,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO