Proprietăţi

Negocierile directe pentru vânzarea City Mall încep săptămâna viitoare,6 investitori au depus oferte

Negocierile directe pentru vânzarea City Mall încep săptămâna viitoare,6 investitori au depus oferte

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

16.09.2011, 21:40 2192

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar al City Mall, va începe săptămâna viitoare negocierile directe privind vânzarea mall-ului din Bucureşti cu cei şase investitori care au depus oferte până vineri, data limită de înscriere pentru participarea la negocieri.

"Vineri, 16 septembrie, s-au încheiat înscrierile pentru participarea la negocierile directe pentru vânzarea City Mall. Unul dintre cei şase investitori care vor participa va fi noul proprietar al centrului comercial (...) În maximum o saptămână se vor deschide ofertele investitorilor interesaţi de preluarea centrului comercial şi vor demara negocierile cu fiecare dintre ei", se arată într-un comunicat al CITR.

Negocierile directe pentru valorificarea City Mall vor începe de la preţul de evaluare de circa 21 milioane euro, care a reieşit după analiza condiţiilor actuale de piaţă şi rezultatul licitaţiilor deja derulate.

"Principalele criterii pe baza cărora se vor desfăşura negocierile cu investitorii interesaţi de achiziţia City Mall vor fi preţul oferit şi modalitatea de plată", a declarat Andreea Anghelof, managing partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

Procedura de negociere directă pentru valorificarea City Mall a început în august, prin publicarea anunţului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directă, după cinci încercări de vânzare a activului prin licitaţie.

Anterior, reprezentanţii CITR au anunţat că şi-au exprimat intenţia de a participa la procedura de negociere directă atât jucători de top din piaţa centrelor comerciale, atât din ţară, cât şi din străinătate. Aceştia estimau că până la sfârşitul anului centrul comercial va fi vândut.

City Mall a intrat în faliment în luna noiembrie a anului trecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei care îl deţine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investiţii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achiziţia centrului, în 2006. La vremea respectivă, fondul a plătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat în zona Eroii Revoluţiei.

Cele trei bănci finanţatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Ţiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

City Mall are o suprafaţă construită de peste 31.000 metri pătraţi, structurată pe trei subsoluri, parter şi trei etaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO