Proprietăţi

O companie farma a luat 1.000 mp în Europe House, ducând gradul de ocupare la 97%

Autor: Cristi Moga

21.06.2011, 12:59 292

Compania farmaceutică americană Bristol-Myres Squibb s-a muatîncepând cu luna mai într-un spaţiu de 930 de metri pătraţi de laetajul cinci al clădirii de birouri Europe House din PiaţaVictoriei, Bucureşti, ducând astfel gradul de ocupare al clădiriila 97%, potrivit informaţiilor furnizate de firma de consultanţăimobiliară DTZ Echinox, agentul tranzacţiei.

Europe House, cunoscută drept sediul Orange, a rămas cu maimulte etaje goale în urmă cu doi ani, când chiriaşi precum Oracle,Microsoft sau HP s-au relocat, dar cu timpul clădirea s-a ocupatdin nou, cu firme precum BCR Banca pentru Locuinţe, White &Case, iar acum Bristol Myres Squibb.

În clădirea cu o suprafaţă închiriabilă de 15.000 de metripătraţi mai sunt în prezent disponibile spaţii de doar 500 mp.

Clădirea a fost dezvoltată de grupul israelian GTC, vândutăulterior către Europolis, fond de investiţii cumpărat de laînceputul anului de către firma austriacă CA Immo.

Reprezentanţii DTZ Echinox spun că valoarea chiriilor înbirourile din zona centrală a Bucureştiului variază între 18,5 şi20 de euro/metrul pătrat, astfel că valoarea anuală a contractuluisemnat de Bristol-Myres Squibb depăşeşte 200.000 de euro.

Printre chiriaşii clădirii se mai numără Orange sau compania deasigurări Alico.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO