Proprietăţi

Omul de afaceri Ion Rădulea readuce la viaţă proiectul imobiliar de pe terenurile fostei fabrici Semănătoarea din Bucureşti

Omul de afaceri Ion Rădulea readuce la viaţă proiectul...

Autor: Cristina Cuncea

19.11.2014, 16:02 1911

"Grupul Sema Parc lansează Sema New Project, dezvoltarea etapei intermediare Office 3 şi Office 4, un nou proiect de anvergură, capabil să redefinească imaginea Bucureştiului de capitală europeană, printr-o viziune îndrăzneaţa şi inovatoare", se arată într-un anunţ al Sema Park.

Sema Parc este dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici Semănătoarea pe Splaiul Independenţei, care a fost relocată. Proiectul, anunţat încă din 2006, era prevăzut să fie dezvoltat pe o perioadă de 15 ani şi să cuprindă un parc de afaceri, o zonă rezidenţială cu circa 1.320 de unităţi locative, o zonă comercială de tip "shopping village", un hotel, dar şi clădiri destinate serviciilor sociale - şcoală, spital.

Platforma are un teren de 40 de hectare, iar prima fază a fost finalizată în 2007 cuprinzând două clădiri de birouri de 50.000 de metri pătraţi, cumpărată în 2006 de fondul de investiţii Europolis (actualul CA Immo) pentru 90 de milioane de euro.

A doua fază a proiectului era compusă iniţial din patru clădiri de birouri şi o parte din spaţii rezidenţiale. În anul 2009, Rădulea declara pentru MEDIAFAX că a investit 30 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului imobiliar dintr-un total de 140 milioane de euro, prevăzuţi pentru perioada 2009-2011, iar că pentru restul fondurilor încearcă să găsească soluţii de finanţare. De atunci, compania nu mai comunicat nimic legat de proiect.

Investiţia în proiectul Sema Parc era estimată la acea dată la 1,7 miliarde euro, însă continuarea proiectului a fost oprită din cauza lipsei de finanţare.

Rădulea este acţionar direct şi indirect la firma Sema Parc, care administrează şi parcul industrial cu acelaşi nume, după concesiunea pe o perioadă de 30 de ani a unei suprafeţe de teren de 325.906 mp împreună cu clădirile situate pe acesta în suprafaţă de 82.896 mp. Societatea de administrare a obţinut acordul autorităţilor pentru înfiinţarea unui parc industrial pe fosta platforma Semănătoarea, pe o suprafaţă de 16,5 hectare de teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO