Proprietăţi

Până să plece Eureko, Olympia Tower a ajuns la un grad de ocupare de 95%. Un gigant din retail a închiriat 1.100 mp

 Până să plece Eureko, Olympia Tower a ajuns la un grad de ocupare de 95%. Un gigant din retail a închiriat 1.100 mp

Autor: Cristi Moga

03.12.2012, 15:10 2522

Clădirea de birouri Olympia Tower din Piaţa Muncii, deţinută de compania elenă de investiţii Bluehouse Capital, a ajuns la un grad de ocupare de 95% după ce un retailer a închiriat un spaţiu de 1.100 de metri pătraţi, a anunţat firma de consultanţă imobiliară The Advisers Knight Frank, agentul tranzacţiei.

Potrivit datelor din piaţa imobiliară, în clădirea în care îşi are sediul şi firma de asigurări Eureko, despre care au apărut informaţii că ar putea ieşi de pe piaţa locală, îşi va extinde birourile reţeaua germană Kaufland, liderul pieţei locale de retail.

The Advisers a mai intermediat în acest an două contracte în clădirea cu o suprafaţă închiriabilă de 9.500 de metri pătraţi, şi anume relocarea firmelor IT Namco Bandai şi Optaros, care au ocupat 540 mp, respectiv 1.000 mp.

"Închirierile semnate de noi în Olympia Tower confirmă un trend important al pieţei în acest an: sunt preferate zonele semicentrale, unde există spaţii valoroase de birouri, alese de companii pentru specificaţiile lor tehnice şi accesibilitate. Spaţiile de acest tip îşi asigură astfel un grad ridicat de ocupare, indiferent de condiţiile generale din piaţă", afirmă Horia Moldova, associate director în divizia de birouri a The Advisers Knight Frank.

Consultanţii nu au precizat până la redactarea acestei ştiri ce spaţiu mai ocupă Eureko în prezent şi când ar putea fi eliberat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO