Proprietăţi

Patriciu mai rămâne cu o clădire aproape goală: Adama se mută din Evo Center Pipera

Patriciu mai rămâne cu o clădire aproape goală: Adama se mută din Evo Center Pipera

Autor: Cristi Moga

15.03.2012, 00:06 3303

Compania de dezvoltare imobiliară Adama, deţinută de fondul austriac de investiţii Immofinanz, îşi va muta peste zece zile birourile din clădirea Evo Center din Pipera în parcul de afaceri Victoria Park de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, urmând să elibereze două etaje ale imobilului deţinut de Dinu Patriciu.

Clădirea situată pe strada Iancu Nicolae, cu o suprafaţă închiriabilă de 2.000 de metri pătraţi, mai are un singur chiriaş, respectiv International Pediatric Clinic, iar deocamdată nu a fost stabilit cine va ocupa spaţiile eliberate de Adama.

"Adama, care ocupa momentan două etaje ale clădirii Evo, se va muta din spaţiu începând cu 1 mai. Suntem în discuţii pentru închirierea spaţiului", au declarat pentru ZF reprezentanţii firmei Dinu Patriciu Global Services, prin intermediul căreia Patriciu îşi administrează portofoliul imobiliar.

Potrivit site-ului companiei Adama, mutarea efectivă în Victoria Park, lângă magazinul Selgros din Băneasa, va avea loc din data de 26 martie.

Dinu Patriciu mai deţine în Pipera o clădire de birouri aproape goală, imobilul Cubic Center, în care îşi aveau sediul şi firmele Mic.ro Retail şi miniMax, aflate în insolvenţă. Fără aceste afaceri, Patriciu mai are în Cubic Center doi chiriaşi - OBI şi Agricover - care ocupă doar 10% din spaţiile clădirii de 25.300 mp.

Atât Cubic Center, cât şi Evo Center au fost preluate de Patriciu la momentul achiziţiei fondului de investiţii Fabian. Evo Center este o clădire dezvoltată chiar de către Adama şi vândută ulterior către Fabian. Acum, Adama se mută în Victoria Park, proiect aflat în portofoliul austriecilor de la Immofinanz, care de anul trecut au devenit unicul acţionar al companiei. Alături de Adama, printre chiriaşii proiectului Victoria Park se mai numără companii precum Siveco, KPMG, Sandoz, Zentiva, Franke sau Corporate Office Solutions.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO