Proprietăţi

Premieră în urbanismul Capitalei: instanţa a decis demolarea unei clădiri ilegale

Premieră în urbanismul Capitalei: instanţa a decis demolarea unei clădiri ilegale
12.07.2010, 19:04 553

Judecătoria Sectorului 2 a decis demolarea unei construcţiiilegale de zece etaje din str. Aurel Vlaicu nr. 120-122, pentru căavea amprenta la sol (suprafaţa de teren pe care este ridicatăconstrucţia) mult mai mare decât cea permisă de autorizaţia deconstrucţie, în urma unui proces intentat de Primăria Sectorului 2contra constructorului Chiriţă Ion. Decizia, care este o premierăjuridică în Bucureşti, a fost pronunţată pe 5 iulie şi poate fiatacată cu recurs.

"După cunoştinţele noastre, este prima construcţie din Bucuresti peteren privat pentru care instanţa decide desfiinţarea. Până acum aufost desfiinţate mai multe construcţii ilegale construite pedomeniul public", spune Dorina Banisor, reprezentanta Asociaţieipentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Siturilor(Pro-Do-Mo), care a intervenit în proces în sprijinul PrimărieiSectorului 2.

Primăria a emis autorizaţia de construire pe 8 aprilie 2008 pentruun imobil de şase etaje pe strada Aurel Vlaicu nr. 120-122,beneficiarii autorizaţiei fiind oamenii de afaceri Andrei HoriaBusuioc şi Victor Cucu. În baza acestei autorizaţii, constructorulChiriţă Ion a construit un imobil de 10 etaje, cu amprenta la solmult mai mare decât ceea ce permitea autorizaţia.

"Controalele Inspectoratului de Stat în Construcţii şi aleDirecţiei de Control a Primăriei Municipiului Bucureşti au sesizatilegalitatea şi au dispus încadrarea construcţiei în parametriiautorizaţiei. Întrucât amprenta la sol este mult mai mare decat ceapermisă de autorizaţie, acest lucru nu se poate realiza decât prindesfiinţarea totală a construcţiei", spune Banisor. În urma acestorprocese verbale, Primăria Sectorului 2 a început pe 26 august 2009un proces contra constructorului Chiriţă Ion în care solicitaîncadrarea construcţiei în parametrii autorizaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO