Proprietăţi

Preţurile solicitate pe apartamentele din Bucureşti au crescut a treia lună la rând. Ce explicaţii au agenţii?

Preţurile solicitate pe apartamentele din Bucureşti au...

Autor: Cristi Moga

01.03.2013, 13:35 14505

Preţurile medii solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au crescut în februarie pentru a treia lună consecutiv, ajungând la o medie de 76.200 de euro, potrivit Indicelui Imobiliar realizat de ZF în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania pe baza ofertelor din "Anunţul telefonic".

Comparativ cu luna ianuarie a acestui an, preţurile solicitate sunt mai mari cu 500 de euro (0,6%), în timp ce creşterea faţă de luna noiembrie 2012, când indicele ZF a atins minimul ultimilor ani, este de 1.300 de euro (1,7%). Opiniile agenţilor imobiliari cu privire la aceste date sunt împărţite: în timp ce unii brokeri afirmă că au observat o creştere a preţurilor, alţii consideră că în piaţa imobiliară clienţii continuă să fie cei care „fac legea“.

„Am sesizat în ultima perioadă o creştere din punctul de vedere al preţurilor solicitate, proprietari care cer mai mult, dar valorile de tranzacţionare sunt mai mici decât anul trecut, în condiţiile în care se negociază mai mult. Spre exemplu, eu am acum în lucru o tranzacţie cu un apar­tament care a fost scos la vânzare cu 87.000 de euro şi va fi vândut cu 81.000 de euro“, afirmă Iulian Badea, di­rec­tor de vânzări în cadrul agenţiei imobiliare Galaxy Imob.

Şi cum se explică această creştere a preţurilor solicitate?

„Proprietarii sunt mai entuziaşti, nu ştiu, poate din cauza faptului că a venit primăvara mai repede. Vorbind serios acum, unii probabil au fost încurajaţi de faptul că este ultima fază a programului «Prima casă» în formula actuală şi s-au gândit că pot lua mai mult pe apartament, dar această concepţie este greşită deoarece peste câteva luni, când se va epuiza plafonul, preţurile aparta­mentelor vechi vor scădea şi mai mult“, a mai spus Badea, care intermediază tranzacţii cu apartamente în special în zona Titan.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO