Un alt “vis imobiliar” care va sfârşi prin lichidare

Proiectul de lux Laguna Residence, de pe malul lacului Tei, a intrat în faliment

20 mar 2012 Autor: Cristi Moga

Ansamblul rezidenţial Laguna Residence, dezvoltat de compania spaniolă GEA Internaţional Development, a intrat oficial în faliment, Tribunalul Bucureşti acceptând cererea creditorului Pâtpâiac Mitra în data de 14 martie, potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei.

Instanţa a desemnat firma RVA Insolvency Specialists, condusă de către Arin Stănescu, lichidator judiciar, astfel că proiectul dezvoltat pe malul Lacului Tei va intra în proces de lichidare.

În paralel, alţi creditori obţinuseră dreptul de executare silită a proiectului, dar până la pronunţarea falimentului nu a fost găsit cumpărător.

Proiectul trebuia să cuprindă într-o primă fază 252 de apartamente pentru care existau aproximativ 80 de clienţi, dar majoritatea au cerut încă din 2010 rezilierea contractelor, ca urmare a numeroaselor amânări.

Locuinţele din cadrul proiectului aveau preţuri de peste 2.000 de euro/metrul pătrat, astfel că un apartament cu trei camere, de 104 mp, avea un preţ de 240.000 de euro.

Spaniolii au investit peste 30 de milioane de euro în acest proiect, pentru care au accesat şi un credit de 10 mil. euro de la banca La Caixa, dar nu au reuşit să livreze nicio locuinţă.

 
Cuvinte cheie:
Laguna Residence
, insolventa
, faliment
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 3 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (3):
Chiriasul - 21 martie 2012, 11:47

Dacă 30 de mil costă 252 de apartamente, înseamnă că preţul unuia este de 120.000 de euro. Cât vroiau să câştige dacă îl vindeau cu 240.000 E. Bănuiesc că asta se cheamă afacere.Şi câtă minte poate avea un om normal la cap, care să arunce atâţia bani pe un coteţ?!

BTG - 20 martie 2012, 17:28

Pai nu va era clar? mai scriati articole de genul ca piata imobiliara isi revine! :) uite cum isi revine...dau toti rand pe rand faliment dupa faliment.

mihai l. - 20 martie 2012, 14:51

locul are vad bun si compania are datorii putine (6-8mil eur) se gaseste cineva sa dea 10 pe el si sa faca bani

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide