Proprietăţi

S-a format un nou gigant: Argo a preluat proiectele ERA din Oradea şi Iaşi şi deţine acum 20 de hectare de spaţii comerciale

Autor: Cristi Moga

10.08.2011, 11:13 898

Fondul de investiţii Argo RealEstate Opportunities Fund (AREOF), listat pe bursa de la Londra, apreluat parcurile comerciale ERA din Oradea şi Iaşi, dezvoltate degrupul Omilos, devenind astfel un gigant pe piaţa locală de retail,cu un portofoliu de peste 20 de hectare de spaţiicomerciale.

Britanicii mai deţineau şiproiectele Shopping City Sibiu şi Suceava, iar acum intră în topulcelor mai mari proprietari de spaţii comerciale, alături de omul deafaceri Iulian Dascălu şi fondul austriac de investiţii Immofinanz,care de asemenea au câte patru proiecte de mari dimensiuni înportofoliu.

Cele două părţi nu au făcut publică valoareatranzacţiei. Proiectele erau evaluate la 160 de milioane de euro,dar aveau un grad ridicat de îndatorare, pentru dezvoltare fiindatrase credite cu o valoare cumulată de aproape 150 de milioane deeuro de la Bancpost, Banca Românească, Bank of Cyprus şi băncilemamă ale acestor instituţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO