Proprietăţi

Ţiriac scoate la închiriere apartamentele din Stejarii

Autor: Bogdan Alecu

06.09.2010, 23:54 1022

Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac şireprezentantul acţionarului în consiliile de admi­nistraţie, carecontrolează un business de peste un miliard de euro din imobiliare,auto şi servicii financiare, a decis să schimbe strategia pentruproiectul imobiliar exclusivist Stejarii şi să scoată apartamentelespre închiriere având în vedere că vânzările de apar­tamente aufost oprite. În cadrul complexului alcătuit din 282 de apartamente,până în prezent s-au vândut peste 20.

"Noi am oprit vânzările la începutul acestui an. Am vândut cele maiscumpe apartamente, dar cele mai ieftine sunt în generalachiziţionate prin finanţare deoarece sunt destinate clasei medii,care depinde de finanţare de la bănci", a spus Alexandru Ţiriac.Aceeaşi strategie va fi adoptată şi în ceea ce priveşte faza a douaa proiectului, care va fi demarată în 2012. În toamna acestui ancompania va demara construcţia clubului din cadrul complexului,investiţie de peste 20 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, care vainclude opt terenuri de tenis şi două piscine.
Preţul de închiriere pentru un apartment de două camere de 140 mp,cel mai mic din cadrul complexului din nordul Capitalei, va fi de13,8 euro/mp, faţă de o medie de până în 10 euro/mp în alteproiecte noi în care proprietarii închiriază locuinţe înCapitală.

Astfel, chiria minimă lunară s-ar situa în jurul a 2.000 de euro,dar Ţiriac spune că nu va semna niciun contract pe o perioadă maimică de un an, iar principalii chiriaşi ar putea fi executivii detop sau personalul ambasadelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO