Proprietăţi

Top 50 centre de afaceri: unde merg bucureştenii la birou

Top 50 centre de afaceri: unde merg bucureştenii la birou

Autor: Cristi Moga

23.01.2012, 00:06 1620

Cele mai mari 50 de centre de afaceri şi clădiri de birouri din Bucureşti au o suprafaţă cumulată de peste 1,3 milioane de metri pătraţi şi au atras investiţii de circa 2 miliarde de euro, primele poziţii fiind ocupate de proiectele IRIDE din Pipera şi Petrom City din Străuleşti, arată o analiză a ZF.

În cele 50 de proiecte care au fost construite în ultimul deceniu, odată cu economia, lucrează în prezent circa 100.000 din cei aproape 900.000 de angajaţi din Capitală, în general bucureştenii cu cea mai bună pregătire şi cele mai mari salarii.

Media veniturilor salariaţilor din aceste clădiri se apropie de 1.000 de euro lunar, mai ales în rândul angajaţilor firmelor de IT şi telecomunicaţii sau a funcţionarilor bancari din sediile centrale. În aceste condiţii, aceşti angajaţi ajung la venituri anuale de circa un miliard de euro şi reprezintă un driver important al consumului.

De la Piaţa Victoriei către Băneasa şi Pipera au fost construite trei sferturi dintre cele mai mari centre de afaceri ale Capitalei, oraş al cărui stoc de birouri depăşteşte două milioane de metri pătraţi, faţă de 100.000 de metri pătraţi cât reprezintă suprafaţa cumulată a imobilelor office din Timişoara sau Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO