Proprietăţi

Turcii de la Anchor, care au deschis primele malluri din Bucureşti, anunţă noii chiriaşi pentru Bucureşti Mall şi Plaza România

Turcii de la Anchor, care au deschis primele malluri din...

Autor: Cristina Cuncea

21.08.2014, 14:39 1478

Anunţul vine în contextul în care, de la 1 august, directorul general al Anchor Grup România, Răzvan Gaiţă, a renunţat la funcţie.

"40% din suprafaţa construită a centrelor comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România este deja în curs de renovare. Astfel, cele două mall-uri administrate de Anchor Grup continuă procesul de reconstrucţie demarat pe baza strategiei adoptate în martie 2013 şi anunţată public în mai 2014. Constructorii confirmă că lucrările se vor desfăşura conform planului. În acest moment, 90% din suprafaţa închiriabilă a celor două centre este contractată şi agreată", se arată într-un comunicat.

Centrele comerciale sunt în proces de remodernizare, investiţia anunţată fiind de 25 milioane de euro.

Bucureşti Mall are o suprafaţă închiriabilă de circa 37.000 metri pătraţi, iar Plaza România de aproape 47.000 metri pătraţi.

Renovarea constă în lucrări de structură, reconfigurarea spaţiilor de retail şi în implementarea un design modern.

"Branduri precum Ben Sherman, Subway, LC Waikiki, Ecco, Tekzen, CCC, Brioche Dorée, Kahve Dünyası se vor alătura în curând proiectelor noastre. (...) În viitorul apropiat, noi mărci vor consolida brandul şi mixul nostru de chiriaşi şi totodată vor extinde gama de oferte în materie de fashion, servicii, gastronomie şi lifestyle. (...) Vechi chiriaşi ai Plaza Romania şi Bucuresti Mall şi-au prelungit contractele, şi-au crescut suprafaţa închiriată şi şi-au mutat magazinele în alte spaţii din mall sau reamenajat magazinele. De exemplu, H&M a crescut suprafaţa spaţiului închiriat din Bucureşti Mall cu 70%, iar World Class şi-a dublat dimensiunile spaţiului din Plaza Romania", a declarat Yurdaer Kahraman, global CEO Commercial Real Estate Properties Fiba Holding, compania care deţine Anchor Grup.

MEDIAFAX a scris la începutul săptămânii de extinderea magazinului H&M în vederea aducerii colecţiei de decoraţiuni interioare.

Anchor Grup este prezent în Romania din 1997, fiind dezvoltatorul primului centru comercial din România, Bucureşti Mall. Compania mai deţine o clădire de birouri de lângă Plaza România, precum şi InCity Residences.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO