Proprietăţi

Un complex rezidenţial din nordul Bucureştiului a vândut anul trecut 46 de apartamente de cel puţin 100.000 de euro

Un complex rezidenţial din nordul Bucureştiului a...

Autor: Ioan Dornescu

03.02.2014, 11:33 2761

Numărul contractelor de vânzare-cumpărare din 2013 este de aproape trei ori mai mare decât cel atins în 2008, anul de vârf al pieţei imobiliare, când s-au înregistrat 18 de acorduri. Pe lângă contractele de vanzare-cumparare, cele 43 de contracte de închiriere de anul trecut generează încasări de 27.000 euro/lună, se arată într-un comunicat al Euro Insol, administratorul judiciar al firmei care a dezvoltat complexul imobiliar.

"Ritmul foarte bun de contractare ne face să privim cu optimism spre anul care tocmai a început, pentru care ne-am planificat o valoare a vânzărilor de minim şase milioane euro", a declarat, în comunicat, Andreea Comsa, manager Premier Estate Management, agentul exclusiv de vânzări al administratorului judiciar Euro Insol.

Ansamblul rezidenţial Ibiza Sol cuprinde 14 clădiri, fiind amplasat în zona de Nord a Bucureştiului, lângă Şcoala Americană

"În prezent, apartamentele de trei camere cu o suprafaţă utilă de 115 mp şi terasă de 15 mp, cu două băi mobilate şi accesorizate şi bucătărie mobilată, pot fi achiziţionate la preţuri pornind de la 135.000 de euro. Cele de trei camere mansardă, totalizând o suprafaţă utilă de 84 de mp şi 42 mp terasă pornesc, la vânzare, de la 109.000 de euro, în timp ce pentru apartamentele de patru camere, care au suprafeţe vitrate ample, suprafaţă utilă de 122 mp şi o terasă de 15 m, preţurile de achiziţie pornesc de la 149.000 de euro", se spune în comunicat.

Complexul a fost finalizat în 2008 de către dezvoltatorul spaniol Ibiza Group, în urma unei investiţii totale de 60 de milioane de euro. După intrarea în insolvenţă, complexul a fost preluat în administrare de Euro Insol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO