Proprietăţi

UNATC a cumpărat o clădire de birouri în centrul Bucureştiului cu 3 milioane de euro, din fonduri europene

UNATC a cumpărat o clădire de birouri în centrul...

Autor: Cristina Cuncea

02.12.2014, 10:56 194

Clădirea de birouri, cumpărată de la două persoane fizice, a fost construită în 2003 şi are o suprafaţă construită totală de aproximativ 1.800 metri pătraţi şi un teren aferent de 726 metri pătraţi, dispusă pe demisol, parter şi trei etaje, potrivit ESOP Consulting.

"În ultima perioadă, a crescut numărul cererilor de sedii pentru derularea de proiecte finanţate cu fonduri europene, această tranzacţie fiind însă una din cele mai mari de până acum. La astfel de contracte, unde sunt accesate fonduri europene, trebuie cumulate mai multe criterii în găsirea soluţiei potrivite, fiind necesar ca respectiva clădire de birouri să fie potrivită nevoilor cumpărătorului şi să se încadreze în cererile impuse de instituţia europeană de finanţate în ceea ce priveşte calitatea şi preţul ei", a declarat, într-un comunicat Alexandru Petrescu, managing partner Esop Consulting.

Clădirea de birouri cumpărată de UNATC este situată în zona ultracentrală a Capitalei, la Universitate, pe strada Tudor Arghezi, la demisol fiind amenajată o parcare subterană, cu o capacitate de opt maşini, iar la exterior o parcare, pentru alte opt maşini.

Imobilul a fost cumpărat pentru a servi ca sediu al unui proiect nou de cercetare în domeniul artelor şi cinematografiei, denumit "Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în tehnologii inovativ-creative CINETic" în urma câştigării de către UNATC a unei competiţii de proiecte derulată în sesiunea august 2013 prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Proiectul este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

"Valoarea totală a proiectului este de 39,5 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 35 milioane de lei. Durata proiectului este de 16 luni (...). În cadrul acestui centru de de cercetare în zona interadisciplinarităţii între artă şi tehenologie, vor fi înfiinţate şi dotate şase laboratoare. Valoarea totală a investiţiei în echipamente destinate cercetării şi inovării este de peste 14 milioane de lei", a declarat Alexandru Berceanu, director adjunct UNATC şi responsabil ştiinţific al proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO