Proprietăţi

Warburg Pincus a preluat 50% din South Pacific

09.03.2009, 19:33 43

Compania americana de private equity Warburg Pincus, cu investitii realizate de peste 29 de miliarde de dolari in 30 de tari, a preluat o participatie de 50% in firma de dezvoltare imobiliara South Pacific Group din Romania, controlata de oamenii de afaceri australieni George Prelea si fiul sau Andrew Prelea, alaturi de Richard Garner.

Tranzactia s-a ridicat la circa 30 de milioane de euro, potrivit unor surse din piata, si presupune o majorare de capital si a fost finalizata in luna septembrie a anului trecut. "Am vrut sa acceleram extinderea afacerii printr-o injectie de capital, dar din pacate nu am incasat pana in prezent decat circa 20% din valoarea tranzactiei. Restul banilor ii vom primi in transe, in urmatoarele 18 luni", a declarat Andrew Prelea, CEO al South Pacific Group.
Compania de dezvoltare imobiliara a finalizat pana in prezent 300 de locuinte in special in zona Tunari din nordul Capitalei, iar pentru acest an are prevazuta finalizarea altor aproape 400 de locuinte in cadrul a trei proiecte. Warburg Pincus este unul dintre cei mai mari administratori de fonduri private equity din Statele Unite, avand participatii inclusiv in dezvoltatorul RED Management Capital, dezvoltatorul proiectelor Armonia Center din Arad si Braila si in firma de servicii medicale Euromedic.
"Discutiile au fost incepute inca din septembrie 2007, iar clising-ul a fost facut un an mai tarziu. Vom incasa si restul de bani, este doar o problema de 'timing'. Traim intr-o lume diferita in prezent", a mai spus Prelea. Mai mult de 60% din cele 396 de locuinte pe care South Pacific le va finaliza in acest an au fost vandute.
Primul proiect al South Pacific Group pe piata locala a fost dezvoltat in Straulesti, pentru Ministerul Apararii, investitia in acest ansamblu ridicandu-se la 13 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO