Proprietăţi

Zece ansambluri rezidentiale din Bucuresti cu preturi mai mici de 1.000 euro/mp

Zece ansambluri rezidentiale din Bucuresti cu preturi mai mici de 1.000 euro/mp
18.02.2009, 16:23 934

In cadrul celor zece proiecte aflate in diferite stadii de constructie mai sunt disponibile circa 2.500 de apartamente in toate colturile Capitalei, in cartiere precum Drumul Taberei, Militari, Alexandriei sau chiar Pipera, realizate in general de companii locale, precum Domus Stil, Can Serv sau Comnord.

Reducerile de pret sunt valabile pentru toate apartamentele in cadrul unor proiecte, in timp ce in alte ansambluri preturile sunt variabile in functie de marimea apartamentelor, etaj si in special de disponibilitatea cumparatorilor de a achita o suma cat mai mare ca avans.
„Avem un apartament cu doua camere si o suprafata de 81,6 metri patrati construiti, al carui pret promotional este de 79.000 de euro, cu TVA inclusa. Avem mai mult de zece astfel de apartamente si oferta este valabila in perioada targurilor imobiliare din aceasta primavara", au declarat reprezentantii companiei Domus Stil, cu referire la apartamentele din proiectul Confort City, dezvoltat in sud-estul Capitalei.
Confort CityPreturile medii pentru restul apartamentelor sunt de 1.100 euro/metrul patrat, in cadrul proiectului fiind disponibile mai mult de 800 de apartamente.
In cadrul a numeroase proiecte aflate in constructie mai sunt disponibile un numar important de locuinte, motiv pentru care dezvoltatorii accepta inclusiv negocieri directe cu potentialii cumparatori, in functie de situatia fluxurilor financiare, pentru a evita intrarea in incapacitate de plata a constructorului si furnizorilor.
„Preturile medii in cadrul proiectului Fortuna Residence sunt de 1.000-1.100 euro/metrul patrat, dar coboara sub acest nivel pentru cele 28 de penthouse-uri disponibile. In plus, se mai poate negocia cu dezvoltatorul, in functie de avansurile achitate", spune Chiru Gheorghe, consultant in cadrul firmei Premium Imobiliare, care se ocupa cu vanzarea locuintelor din cadrul proiectului din sudul Bucurestiului.
Primele doua blocuri din Fortuna Residence, cu 54 de apartamente, au fost deja vandute si finalizate, potrivit reprezentantului Premium Imobiliare, in cadrul proiectului din zona Soseaua Alexandriei fiind prevazuta constructia unui numar total de 243 de apartamente in noua blocuri.
Dezvoltatorii proiectelor mici din zone secundare au si printre cele mai scazute preturi, astfel ca in cadrul ansamblului Topaz Green din Drumul Taberei preturile medii sunt de 850 euro/metrul patrat construit, cu TVA inclusa, in timp ce in cadrul Magurele Residence preturile sunt de 925 euro/metrul patrat construit.
Topaz Green cuprinde 34 de apartamente, din care mai sunt disponibile 23 de locuinte, in timp ce in cadrul proiectului din zona Magurele au fost vandute doar patru din cele 17 unitati ale blocului.
In zona de vest a Capitalei, dominata de cartierele Militari si Drumul Taberei, au fost incepute numeroase proiecte destinate clasei medii, afectata la randul ei de criza financiara, care a provocat nesiguranta in ceea ce priveste veniturile viitoare, precum si dificultati in obtinerea finantarilor bancare.
Drept urmare, dezvoltatorii acestor proiecte sunt printre primii care s-au aratat dispusi sa coboare preturile, pentru a debloca vanzarile.
„Pana la sfarsitul acestei luni avem un discount de 5.000 de euro pentru apartamentele din cadrul Primavara Lujerului. In cazul apartamentelor achizitionate cu plata integrala preturile sunt de 930 euro/metrul patrat construit, pentru locuintele fara finisaje, si de 1.013 euro/metrul patrat construit pentru cele finisate", a prezentat oferta Raluca Oprescu, director de vanzari al proiectului.
Primavara Lujerului este dezvoltat de catre firma locala Can Serv, care a realizat si ansamblul Primavara Ghencea, finalizat aproape integral.
In cadrul proiectului din Ghencea mai sunt disponibile 90 de apartamente, in timp ce in zona Lujerului, unde finalizarea este programata pentru anul viitor, au fost vandute 200 din cele aproximativ 1.000 de locuinte.
„Apartamentele din Ghencea au preturi intre 900 si 1.100 euro/metrul patrat construit, cele mai mari avand un pret mai mic pe metrul patrat", a mai spus reprezentantul Can Serv.
Un alt proiect cu preturi scazute in vestul Capitalei este Champions Residence, dezvoltat in vecinatatea stadionului Ghencea, unde pretul mediu este de 1.000 euro/metrul patrat construit, cu TVA inclusa.
„Cu cat avansul este mai mare, pretul apartamentelor poate scadea spre 900 euro/metrul patrat. Aproximativ 25% din cele 88 de apartamente din cadrul proiectului au fost vandute", au declarat reprezentantii dezvoltatorului.
In acelasi timp, ComNord continua oferta de 900 euro/metrul patrat construit pentru apartamentele din cadrul blocurilor a caror livrare este anuntata pentru vara acestui an.
„Am vandut 38 de apartamente din cele doua blocuri cu cate 43 de locuinte fiecare. Nu am stabilit un termen limita pana la care este valabil acest pret", a declarat Adriana Prunaru, reprezentantul de vanzari al proiectului.
Pe de alta parte, un numar semnificativ de proiecte au preturi apropiate de nivelul de 1.000 euro/metrul patrat, cum este cazul ansamblului de 260 de locuinte RAMS Residential 1 din zona Pantelimon (1.100 euro/mp construit) sau Cosmopolis din localitatea Stefanestii de Jos de la nord de Bucuresti, cu un pret de 1.150 euro/metrul patrat.
„Am putea cobori si noi preturile la 1.000 euro/mp, dar doar in momentul finalizarii, dupa ce vom sti exact costurile constructiei, care intr-adevar au scazut", a declarat si Bogdan Nastase, actionar al companiei RAMS.
Si in cadrul proiectului Buftea Lake Residence, dezvoltat de compania QCM, cele sase apartamente disponibile au preturi sub nivelul de 1.000 de euro/mp, la care se adauga un loc de parcare gratuit, potrivit informatiilor prezentate de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO