Publicitate

(P) Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României participă la reuniunea mondială a oamenilor de afaceri din cadrul G20, Ankara 2015

(P) Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a...
01.09.2015, 18:02 204

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, reprezintă comunitatea de afaceri din România la reuniunea oamenilor de afaceri la nivel mondial, în cadrul Business 20, dedicată Infrastructurii şi Investiţiilor, organizată la Ankara – Turcia, în perioada 3-5 septembrie.

Anul acesta, la sesiunea dedicată Infrastructurii şi Investiţiilor participă 190 de membri, lideri ai comunităţilor de afaceri, care vor dezbate propuneri de politici economice pentru dezvoltarea  acestor sectoare, esenţiale pentru creşterea economică.

„Subiectele legate de infrastructură şi investiţii, fie publice sau private, sunt foarte importante, mai ales pentru statele care au de recuperat decalaje semnificative faţă de economiile dezvoltate, cum este şi cazul României. Consider participarea la sesiunile B20 o oportunitate care poate ajuta România să-şi dezvolte infrastructura, să stimuleze investiţiile şi să creeze un parteneriat puternic în acest domeniu între stat şi companiile de profil”, a declarat preşedintele CCIR.

„Cred că este momentul să preluăm tot ce este mai valoros şi util din experienţa internaţională, a statelor care au reuşit să construiască şi să-şi modernizeze infrastructura, şi mă refer mai ales la cea de transport. Considerăm că numai astfel, România va reuşi să-şi valorifice cu adevărat potenţialul economic şi uman de care dispune”, a continuat dl. Daraban.

La nivel mondial se alocă anual aproximativ 9 trilioane USD pentru proiecte de investiţii şi infrastructură. Problema cu care se confruntă comunitatea de afaceri globală o reprezintă diferenţele uriaşe între sumele cu care este finanţat domeniul în diversele zone ale globului. Pentru echilibrarea acestor diferenţe regionale ar trebui cheltuite 15-20 trilioane USD în următorii 15 ani, estimează specialiştii.

B20 este o platformă influentă care reuneşte liderii comunităţilor de afaceri din economiile G20. Grupul celor mai avansate economii din lume, G20, reprezintă 85% din economia globală şi 80% din comerţul mondial. Reuniunile la nivel înalt ale Grupului miniştrilor de finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din G20 dezbat şi aprobă propunerile oamenilor de afaceri care compun B20.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO