Bănci și Asigurări

Dumitru Creştin, neimplicat în cazul privind fraudele bancare, potrivit unui comunicat de presă

Dumitru Creştin, neimplicat în cazul privind fraudele...

Autor: Departamentul Eveniment

13.12.2012, 17:32 1259

"Vă scriem ca urmare a numeroaselor articole publicate in ultima vreme in mass-media din Romania legate de fraudele bancare de 85 milioane de euro, în cadrul cărora a fost vehiculat numele lui Dumitru Creştin, ca fiind implicat în aceasta investigaţie. Dorim să atragem atenţia asupra câtorva aspecte importante: Familia Creştin este compusă din trei fraţi şi o soră, iar Dumitru nu este implicat în ancheta desfăşurată de DIICOT în cazul fraudelor bancare", se arată în comunicatul acestuia.

Mai mult decât atât, spune sursa citată, Dumitru Creştin "nu a luat niciun credit bancar pentru afaceri comune sau manageriate împreună cu fraţii săi. Prin urmare, Dumitru Creştin nu a fost perchezitionat sau cercetat de catre DIICOT în cazul fraudelor bancare în valoare de 85 de milioane euro şi se află în continuare pe teritoriul României".

Lucian Cojocaru, fost director BRD şi în prezent vicepreşedinte Volksbank, şefi ai sucursalelor BRD Unirii şi Dorobanţi şi responsabili ATE Bank sunt cercetaţi de DIICOT în cazul fraudelor bancare, capii afacerii fiind Marius Locic şi fraţii Creştin, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în această afacere sunt implicaţi patru notari, unul dintre aceştia fiind soţia lui Damian Drăghici, Paula Rosenberg. Damian Drăghici, consilier al premierului Ponta pentru problemele romilor, a fost ales senator pe listele USL.

La DIICOT, joi, au ajuns, Dana Băjescu, directorul Grupului BRD Dorobanţi din Bucureşti, şi notarul Paula Rosenberg. Şi Vasile Creştin se află la DIICOT, fratele său, Dumitru Creştin, fiind plecat la Dubai, susţin avocaţi.

Pe cel de-al treilea frate îl cheamă Ion Creştin.

În replică, Dumitru Creştin spune în comunicatul citat că nu este implicat şi nu este plecat din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO