Romania 5%

Remus Borza: Cred în proiectul România 5% lansat de Ziarul Financiar. Toate iniţiativele ZF sunt binevenite şi s-a dovedit că au utilitate şi se regăsesc în strategii publice

Remus Borza: Cred în proiectul România 5% lansat de...

Autor: Ioana David

26.11.2014, 13:54 380

Avocatul Remus Borza, care deţine firma de avocatură Borza şi Asociaţii şi cea de insolvenţă Euro Insol, spune că toate iniţiativele ZF sunt binevenite şi s-a dovedit în timp că au utilitate regăsindu-se în strategii publice.

“România 5% este un proiect în care cred. România are nevoie de o creştere susţinută iar 5% e un obiectiv fezabil”, a spus Borza.

Din punctul său de vedere, creşterea economică a României ar trebui să fie susţinută de trei motoare: energia (în condiţiile în care companiile din energie au avut creşteri în ultimii ani), infrastructura (care suferă din cauza investiţiilor) şi agricultura (care are o pondere semnificativă în PIB).

Demersul ZF a inclus de asemenea o fotografie a economiei sub forma a şapte hărţi care oferă, pentru prima dată în presă, o imagine grafică a businessului românesc. Construcţia reprezintă de fapt o mapă de lucru ce ar trebui să stea pe masa celor care construiesc politicile publice dar şi a managerilor din privat.

“Am văzut suplimentul dar nu am apucat să-l citesc în întregime. Mi-au rămas câteva pagini pe care le voi citi diseară în drum spre Gala ZF”, a mai spus Borza.

Firma Euro Insol pe care Borza o deţine este administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma de stat aflata în însolvenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO