Bănci și Asigurări

Ciorcilă, Banca Transilvania: România de mâine depinde de capacitatea liderilor ei de a o transforma într-un campion în regiune

Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania

Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania

Autor: Roxana Petrescu, Cristian Hostiuc

05.07.2018, 12:15 439

Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie a Băncii Transilvania, a doua instituţie de credit din România în funcţie de valoarea activelor, spune că accelerarea investiţiilor în infrastructură, sănătate şi educaţie sunt esenţiale pentru modernizarea României.

“Cum va arăta România va depinde de capacitatea şi de dorinţa ţării şi a liderilor ei de a concura, de a deveni un jucător important în regiune din punct de vedere economic şi politic”, a spus recent Horia Ciorcilă, într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Istoria Băncii Transilvania începe în 1993, când un grup de antreprenori clujeni au înfiinţat o bancă gândită iniţial doar pentru zona Transilvaniei. În prima etapă, banca şi-a orientat activitatea spre sectorul înteprinderilor mici şi mijlocii şi în scurt timp, datorită cererii pieţei, s-a orientat şi către segmentul de retail.

În 1997, banca de la Cluj devine prima instituţie ban­ca­ră de pe piaţa locală care este listată pe bursa de la Bucu­reşti. Atunci, banca avea o capitalizare de 17 mil. euro. Azi, Banca Transilvania a ajuns la o capitalizare de peste 2 miliarde de euro.

“Viteza de schimbare în lume, generată de tehnologie, este atât de mai mare încât mi-e greu să anticipez şi pe termen mult mai scurt. Sper ca România să fie mai integrată decât este azi din punctul de vedere al zonelor istorice şi că investiţiile în infrastructură, sănătate şi educaţie, care sunt extrem de necesare pentru a construi un stat modern, să fie mult mai mari decât până acum”, a mai spus Horia Ciorcilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO