Special

ArcelorMittal Galaţi a pierdut 2 milioane de lei pe zi anul trecut

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Dana Ciriperu, Cristina Rosca

01.09.2014, 00:07 614

ArcelorMittal Galaţi (fostul Sidex) a înregistrat anul trecut piederi de 741 mil. lei (168 mil. euro), respectiv 2 mil. lei pe zi. Acesta a fost al doilea cel mai mare rezultat negativ din criză când combinatul siderurgic a pierdut bani în fiecare an.

În perioada 2009-2013 pierderile cumulate s-au ridicat la 3,3 mld. lei (757 mil. euro), potrivit calculelor ZF, la afaceri cumulate de 28,7 mld. lei. Anul trecut cifra de afaceri a scăzut cu peste 30%, până la 3,7 mld. lei (837 mil. euro). Rezultatele din 2013 apropie Arcelor­Mittal Galaţi de situa­ţia de dinainte de privatizare, când combinatul pierdea 1 mil. dolari pe zi.

WikiZF: Profilul companiei ArcelorMittal Galaţi

„Începând cu anul 2008, dat fiind contextul internaţional, compania s-a confruntat cu o scădere puternică a producţiei, în condiţiile în care cererea a scăzut semnificativ, iar concurenţa venită din partea companiilor din afara UE a crescut, fiindcă acestea beneficiază de costuri mai avantajoase pentru materiile prime“, spune Bruno Ribo, director general ArcelorMittal Galaţi. El adaugă faptul că evoluţia ArcelorMittal Galaţi de până acum a fost afectată atât de criza economică internaţională, care a avut un impact puternic asupra pieţei oţelului, cât şi de creşterea costurilor la nivel local, generată în mod particular de preţurile ridicate cu energia şi cu gazele naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO