Special

Ce spune cel care va comenta cea mai importantă finală de fotbal găzduită de România vreodată: Sper să aibă goluri în 90 de minute, egalitate la final, prelungiri şi penaltyuri

Ce spune cel care va comenta cea mai importantă finală de fotbal găzduită de România vreodată: Sper să aibă goluri în 90 de minute, egalitate la final, prelungiri şi penaltyuri

Autor: Cristina Roşca

08.05.2012, 20:55 6956

Costi Mocanu şi Mihai Mironică vor co­menta miercuri seară la PRO TV cel mai im­portant eveniment sportiv din România ultimilor 20 de ani, finala de fotbal Europa League dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.

Costi Mocanu, acum directorul general al companiei Pro TV SA şi unul dintre primii angajaţi ai postului de televiziune Pro TV, încă de pe vremea când se numea Canal 31, îşi va adăuga mâine seară încă un meci în palmaresul care deja a ajuns la câteva sute de partide comentate. În partida spaniolă de la Bucureşti, el speră la goluri în primele 90 de minute, egalitate la final, prelungiri şi penaltyuri. De un lucru este însă sigur: "Va fi ceva nemaivăzut până astăzi în România".

Deşi nu îşi mai aduce aminte numărul meciurilor comentate, ţine minte cum a început şi bineînţeles partidele care l-au impresionat în cei aproape 20 de ani de carieră de comentator sportiv. Se va adăuga pe lista de favorite partida din această seară?

Despre partida de pe National Arena, Costi Mocanu spune că vrea goluri multe în primele 90 de minute, egalitate la final, prelungiri şi penaltyuri. "Românii trebuie să câştige, este meciul Spaniei, dar finala este a noastră, a românilor. Să aplaudăm ca englezii şi să fim ospitalieri ca noi înşine, să intrăm odată în Europa. Cine câştigă pe teren are mai puţină importanţă pentru noi." La acest meci vor fi prezente 55.000 de persoane, dintre care 20.000 de români.

Fanii sunt totul

Mocanu (43 de ani), directorul general al companiei Pro TV, crede că fără suporteri nu există acest joc. "Fanii nu sunt importanţi, sunt totul! Va fi, sunt sigur de asta, ceva nemaivăzut până azi în România." Deşi spune că nu are favoriţi pentru acest meci, el recunoaşte că îi place tradiţia lui Atletico Madrid, dar adoră totodată nebunia conservatoare şi selecţia 100% bască a celor de la Bilbao.

Costi Mocanu, PRO TV "Avem de-a face cu două echipe ofensive, spectaculoase. Meciurile se decid uneori uşor, greşeşte un portar, îi iese unui atacant ceva deosebit. Îl aştept pe Llorente cu ceva de soi şi îl «suspectez» pe Arda Turan de o minunăţie."

A comentat deja sute de meciuri, dar spune că fiecare nouă partidă comentată este o experienţă diferită. În ciuda faptului că a preluat managementul companiei Pro TV SA, care cuprinde posturile Pro TV, Acasă TV, Acasă Gold, Pro Cinema, Pro TV Inter­naţional, Pro TV Chişinău, Sport.ro şi MTV, el şi-a rezervat dreptul de a continua să comenteze meciuri importante de fotbal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO