Special

Ce vor clienţii de la avocaţii lor

Ce vor clienţii de la avocaţii lor
29.09.2017, 00:07 507

Ana Dumitrache, Country Manager, CTP

♦ Cred că nu este zi să nu ne intersectăm cu un avocat. Cel mai recent am sunat un avocat acum două ore cu o întrebare legată de o clauză de preempţiune într-un contract de închiriere.

♦ Găsesc extrem de important ca un client al avocatului să înţeleagă exact riscurile şi să ia o decizie educată. Rolul avocatului este de a face lucrurile foarte clare pentru cel implicat în tranzacţie.

♦ Aleg să lucrez cu avocaţi care au experienţă în tranzacţii importante şi îmi place să lucrez cu avocaţi inteligenţi şi care sunt axaţi pe soluţii, pentru că este foarte uşor să găseşti probleme.
 

Cornel Marian, Managing Director, Fondul de Investiţii Oresa Ventures

♦ Este foarte important să ai lângă tine un avocat cu experienţă. De multe ori un avocat ne-a ajutat pentru că nu a blocat tranzacţia, a găsit metode pentru a încheia deal-ul.

♦ Pentru ca o tranzacţie să funcţioneze ai nevoie de un anumit nivel de încredere, suficient de mare, între părţi. De multe ori ai avocaţi buni de ambele părţi şi e ca un concurs de inteligenţă, dar dacă nu e un nivel de încredere suficient, doar cu inteligenţa nu găseşti soluţii.

♦ Noi nu ne vrem ştampila unei firme mari, ci ne uităm la oamenii care lucrează, pentru că sunt oameni buni care au plecat din firme mari.
 

Octavian Bădescu, antreprenor, fost acţionar la Sameday Courier

♦ Dacă ai capacitate ca avocat, diplomaţie pentru a genera încredere în avocaţii partenerilor, de asemenea, este un foarte mare plus, atât pentru clienţi, cât şi pentru parteneri.

♦  Implicarea este o componentă foarte importantă. Dacă eşti o firmă mică sau mijlocie, trebuie să alegi o casă de avocatură tot de nivel mic-mijlociu, pentru că va fi la fel de motivată ca tine.

♦  Antreprenorul caută un dialog ca să fie înţeleasă şi natura afacerii. La anumite mesaje ale clientului, avocatul devine o interfaţă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO