Special

Cele mai importante 10 evenimente din 2017 în sectoarele-cheie din economie

22.12.2017, 00:07 1489

Anul 2017 a fost marcat de evenimente importante în toate sectoarele- cheie din economie, de la schimbări de executivi la tranzacţii de zeci şi sute de milioane de euro. Mai mult, creşterea consumului şi a economiei în ansamblul său s-a văzut în achiziţiile românilor care au cumpărat mâncare mai multă, maşini mai scumpe şi tot mai multe apartamente. La polul opus, sectorul de sănătate a fost marcat de o serie de evenimente precum criza medicamentelor.

RETAIL

1. Lanţul de hipermarketuri Real iese definitiv din piaţă după ce vinde ultimele patru magazine către un grup de profesionişti în retail.

2. Auchan intră pe segmentul formatelor mici cu magazine de proximitate şi supermarketuri şi anunţă intrarea în online.

3. Retailerii pariază pe online deşi este sub 0,5% din piaţă: Mega Image îşi lansează propriul magazin online, Carrefour aduce un expat la conducerea diviziei, iar Auchan anunţă primii paşi în domeniu.

4. Doi noi retaileri - Mega Image şi Profi - sar pragul de 1 mld. euro cifră de afaceri după un nou galop de două cifre în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO