Special

Sindicatele nu pot face nimic. Salariaţii va trebui să se mulţumească cu ce le oferă Nokia

Sindicatele nu pot face nimic. Salariaţii va trebui să se mulţumească cu ce le oferă Nokia

Autor: Adelina Mihai

30.09.2011, 00:04 1212

Prin modificarea noului Cod al muncii (intrat în vi­goare în luna mai a acestui an) Nokia poate în­chi­de fabrica de la Cluj fără a avea nicio res­pon­sa­bi­litate faţă de angajaţi, toată sarcina fiind în grija sta­tului român, a spus Bogdan Hossu, li­de­rul con­fe­deraţiei sindicale Cartel Alfa, pentru Mediafax.

În urma închiderii fabricii Nokia, circa 2.200 de salariaţi îşi vor pierde locurile de muncă.

"Închiderea fabricii Nokia era de aşteptat pentru că legislaţia românească derogă de responsabilitate întreprinderile, acestea neavând nicio răspundere dacă închid activitatea mutând grija la stat prin şomaj. Când Nokia a plecat de la nemţi a dat salarii compensatorii câţiva ani de zile. La noi nu va da nimic şi toată sarcina va cădea în gri­ja statului", a spus Hossu. El a mai spus că va inten­ta o acţiune penală împotriva Ministerului Mun­cii cu privire la acest abuz.

Avocaţii nu susţin însă această ipoteză.

"Este doar o speculaţie. Eu nu cred că au aşteptat noul Cod al muncii pentru a închide fabrica, fiindcă la data deciziei existau deja câteva versiuni ale Codului muncii în lucru. Adoptarea noi­lor prevederi a fost imprevizibilă, ca tot procesul de legiferare din România. O concediere colectivă este pregătită cu 3-4 luni înainte, iar noul Cod al muncii este în vigoare de mai puţin de un an", spune Iulian Pătrăşcanu, managing partner al casei de avocatură Fine Law - Pătrăşcanu & Asociaţii.

În opinia sa, noul Cod al muncii a folosit compa­niei Nokia în implementarea procedurii de con­ce­diere colectivă, pentru că vechea lege per­mi­tea sindicatelor să atace în justiţie concedierea colectivă.

"Acum însă sindicatul nu mai are o putere de sine stătătoare, ci devine un mandatar, un repre­zen­tant, dar numai după ce obţine acordul indi­vi­dual al membrilor - şi trebuie să facă lobby ca să ob­ţină aceste mandate", a mai spus Pătrăşcanu. El a mai spus că, în cazul concedierilor colective, societatea are obligaţia de a informa şi consulta sindicatele şi de a purta cu acestea negocieri din timp. De asemenea, este informat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Noul Cod al muncii a fost puternic promovat de Consiliul Investitorilor Străini (CIS).

Evoluţia rezultatelor financiare ale Nokia România SRL

Nokia şi-a început operaţiunile la Cluj în 2006 prin achiziţia companiei Intellisync - dezvoltator de software pentru sistemul de operare Symbian, care avea o subsidiară în România.

Creşterea operaţiunilor s-a văzut însă abia în 2008, când grupul finlandez a început producţia de telefoane mobile la fabrica de la Jucu, încheind anul cu vânzări de 455 mil. euro.

În trei ani fabrica a ajuns la afaceri de 1,6 mld. euro prin introducerea în producţie a unor telefoane mai scumpe, devenind una dintre cele mai mari companii din România.

Cea mai mare parte a producţiei de la Cluj merge la export, Nokia fiind unul dintre principalele motoare ale creşterii exporturilor, iar surplusul adus a făcut diferenţa în ultimul an, contribuind la revenirea pe plus a creşterii economice. Numărul oficial de angajaţi ai Nokia România era anul trecut de 1.552 de persoane.

Numărul real al oamenilor care muncesc la fabrica Nokia este însă de circa două ori mai mare, în condiţiile în care firma foloseşte şi oameni angajaţi prin companii care oferă leasing de personal.

Evoluţia acţiunilor Nokia pe bursa din Helsinki (euro)

Deciziile de restructurare luate de conducerea grupului Nokia şi închiderea operaţiunilor din România au fost forţate şi de evoluţia negativă a acţiunilor companiei care au scăzut cu peste 80% în ultimii patru ani.

În 2007, când începeau lucrările la fabrica de la Jucu, Nokia era lider la nivel mondial pe piaţa telefoanelor mobile şi avea o capitalizare de circa 90 mld. euro. În prezent, compania mai valorează 15,7 mld. euro.

Declinul accentuat a fost determinat de scăderea vânzărilor, Nokia nereuşind să se adapteze la noua epocă a smartphone-urilor şi să ţină pasul cu noile trenduri impuse de Apple (iPhone), Research in Motion (Blackberry), Samsung sau coreenii de la HTC. Finlandezii sunt aproape de a pierde prima poziţie pe piaţa smarphone-urilor în favoarea coreenilor de la Samsung.

Nokia a anunţat încă din aprilie că va da afară 4.000 de angajaţi din întreaga lume până la finele lui 2012, însă fabrica din România nu era pe lista de restructurări. Planul de restructurare anunţat nu a reuşit să-i liniştească pe investitori, care au continuat să vândă masiv acţiuni Nokia ducând preţul la minimul ultimilor 13 ani, în timp ce analiştii băncilor de investiţii internaţionale recomandă vânzarea acţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO