Specialistul ZF

SPECIALISTUL ZF - Îmi pot suplimenta pensia de la stat prin plăţi benevole suplimentare?

SPECIALISTUL ZF - Îmi pot suplimenta pensia de la stat prin plăţi benevole suplimentare?
15.04.2011, 11:43 5943

Întrebare:

Ce poate face un salariat cu carte de munca pentru a-sisuplimenta pensia publica prin plati benevole suplimentare? Undetrebuie sa plateasca? Cui trebuie sa se adreseze? Pentru a avea unpunct de pensie in plus la pensie, cati bani trebuie saplateasca?

Spre exemplu, pentru o persoana care lucreaza de la 25 la 65 de anisi are in toata perioada un salariu mediu net pe economie, platitcu toate contributiile sociale incluse, va primi un punct depensie. Cu cat trebuie sa contribuie mai mult in aceasta perioadapentru a primi doua puncte de pensie la varsta de pensionare?

Răspuns oferit de Şerban Pâslaru, partener Ţuca Zbârcea& Asociaţii:

Este cunoscut faptul că pensiile de care beneficiază salariaţiiasiguraţi în sistemul public sunt mai degrabă modeste. Există însăşi posibilităţi de suplimentare a acestei categorii devenituri.

O primă variantă ar fi completarea venitului asigurat însistemul public de pensii prin încheierea unui contract deasigurare cu Casa Teritorială de Pensii.

Baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale estevenitul lunar asigurat suplimentar, convenit prin contractul deasigurare, care trebuie să fie de minim 35% din câştigul salarialmediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor socialede stat şi maxim de 5 ori valoarea acestuia. Pentru a beneficia deacest venit suplimentar, salariatul va plăti integral o contribuţiede 31,3% din baza lunară de calcul pentru condiţii normale demuncă. În cazul asigurării obligatorii, această cotă de 31,3% seîmparte între angajator şi salariat astfel: angajator 20,8%,salariat 10,5 %. În cazul completării voluntare a venituluiasigurat, salariatul va suporta singur integral cota de 31,3%,pentru ceea ce depăşeşte contribuţia obligatorie. Dacă plăteşte maimult timp sau dacă se iau în considerare şi alte stagii de cotizare(spre exemplu, facultatea), atunci va putea primi în plus chiar maimult de un punct de pensie.

De asemenea, va creşte şi valoarea pensiei private obligatoriiconstituită în cadrul Pilonul II de pensii, ca urmare a cotei ce sevarsă, conform legii, către fondul privat la care salariatul aaderat.

Din păcate, chiar dacă suplimentarea contribuţiei la sistemulpublic de pensii ar asigura o suplimentare a numărului de puncte depensie pe baza cărora se va calcula pensia salariatului, aceasta nugarantează faptul că pensia efectiv primită va avea o valoare caresă corespundă efortului financiar suplimentar făcut. Aceastadepinde de valoarea punctului de pensie care poate cunoaştemodificări, teoretic, în funcţie de rata inflaţiei şi de creştereacâştigului salarial mediu brut. Nu trebuie uitat însă faptul căposibilităţile de plată ale sistemului public de pensii depind decontribuţiile salariaţilor activi, asiguraţi la un moment dat încadrul sistemului, şi nu de contribuţiile pe care salariaţiipensionari le-au avut de-a lungul timpului. Practic, vorbim de unsistem care funcţionează pe principiul solidarităţii şi care, încondiţiile creşterii dezechilibrului între grupele de vârstă,respectiv între persoanele active contributoare şi pensionari, sedovedeşte a fi nesustenabil, pe termen lung şi deci nesigur în ceeace priveşte veniturile din pensii asigurate.

O a doua variantă pe care salariatul o are la îndemână esteaderarea la un fond de pensii facultativ în cadrul Pilonului III depensii. În acest caz, salariatul contribuie la fondul de pensiiprivate cu maxim 15% din venitul salarial brut lunar. Contribuţiase reţine şi se virează de către angajator odată cu contribuţiilede asigurări sociale obligatorii, sau de către salariat, lunar, încontul fondului de pensii.

Contribuţia poate fi împărţită între angajat şi angajatorpotrivit contractului colectiv de muncă sau în baza unui protocolîncheiat cu reprezentanţii salariaţilor.

Contribuţiile sunt converite în unităţi de fond, care suntadministrate de societatea de administrare cu care fondul de pensiia încheiat un contract de administrare.

Avantajul Pilonului III este că salariatul contributor esteproprietar asupra activului său personal, valoarea pensiei primitedepinzând de contribuţia sa efectivă şi nu de contribuţiileparticipanţilor la fond, existenţi la data pensionării.

Vedeţi alte răspunsuri oferite de SPECIALISTULZF.

Doriţi să adresaţiîntrebări specialiştilor ZF? Scrieţi-ne peadresazf24@zf.rosau în rubrica decomentarii a articolului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO