Storia
O campanie Ziarul Financiar și Storia
GHID PENTRU CASĂ
Ce ţi se potriveşte: Locuinţă în oraş, sau în suburbie la marginea metropolei?
Ce ţi se potriveşte: Locuinţă în oraş, sau în suburbie la marginea metropolei? 20 apr 2017

citește articolul
Nu îţi mai poţi plăti rata la creditul ipotecar? Cu ce soluţii vin băncile?
Nu îţi mai poţi plăti rata la creditul ipotecar? Cu ce soluţii vin băncile? 11 apr 2017

Creşterea majoră a ratei de dobândă, volatilitatea cursului de schimb, apariţia unor cheltuieli neprevăzute pentru rezolvarea unei probleme de sănătate sau pierderea locului de muncă pot duce la situaţia neplăcută în care un debitor nu îşi mai poate onora obligaţiile lunare către bancă.

citește articolul
Casă de vis, dar în ce cartier? Unde se construiesc apartamente noi şi care sunt cele mai dorite cartiere din România
Casă de vis, dar în ce cartier? Unde se construiesc apartamente noi şi care sunt cele mai dorite cartiere din România 5 apr 2017

Cum să găseşti cartierul perfect în care vrei să locuieşti reprezintă probabil întrebarea pe care şi-o pun toţi cei care se află în căutarea unei locuinţe.

citește articolul
Vreţi să vă cumpăraţi o locuinţă? Care este ponderea optimă a ratei bancare în venitul lunar?
Vreţi să vă cumpăraţi o locuinţă? Care este ponderea optimă a ratei bancare în venitul lunar? 27 mar 2017

Ponderea maximă a ratei lunare pentru un credit ipotecar în totalul veniturilor pe care băncile o pot accepta poate ajunge la maximum 68-70%, însă nu este recomandat să se contracteze un credit ipotecar la acest nivel de îndatorare.

citește articolul
Casă de la zero, sau “la cheie”?
Casă de la zero, sau “la cheie”? 20 mar 2017

Construcţia unei case de la zero este un proces complex, mai ales dacă se doreşte un imobil de calitate superioară. În timp ce achiziţia uneia “la cheie” este un proces simplu, similar cu cel al achiziţiei unui apartament.

citește articolul
În ce monedă este mai bine să iei creditul pentru casă: lei sau euro?
În ce monedă este mai bine să iei creditul pentru casă: lei sau euro? 13 mar 2017

Alegerea monedei în care să se contracteze un credit pentru achiziţia unei case nu mai este de câţiva ani un subiect controversat, în condiţiile în care atuurile unui credit în lei au devenit tot mai vizibile. Creditele în lei au dobânzi mai mici, avans semnificativ mai redus şi nu prezintă risc valutar.

citește articolul
Pro şi contra: apartament în centru sau la periferia Capitalei?
Pro şi contra: apartament în centru sau la periferia Capitalei? 6 mar 2017

citește articolul
Ghid de Finanţare: Prima Casă sau credit imobiliar standard? Care sunt avantajele şi costurile fiecărui tip de finanţare
Ghid de Finanţare: Prima Casă sau credit imobiliar standard? Care sunt avantajele şi costurile fiecărui tip de finanţare 27 feb 2017

Alegerea între un credit imobiliar standard şi unul contractat prin programul Prima casă poate părea simplă la prima vedere, în condiţiile în care pentru mulţi români principalul criteriu este nivelul avansului minim solicitat de bancă. Totuşi, pe lângă avans, mai există o serie de factori sau condiţii care pot înclina balanţa către un tip de credit ipotecar sau altul.

citește articolul
Dilema cumpărătorului: apartament într-un bloc vechi sau nou?
Dilema cumpărătorului: apartament într-un bloc vechi sau nou? 23 feb 2017

Lupta dintre vechi şi nou este una acerbă pe piaţa imobiliară, mai ales când vine vorba de preţ. Preţul însă porneşte de la diferenţa din momentul achiziţiei până la investiţiile ce trebuie realizate în imobilele vechi pentru a le aduce la un standard similar cu cele noi. În plus, cele vechi pot veni cu cheltuieli neprevăzute, determinate de instalaţii care cedează în timp în imobil.

citește articolul
Care este perioada optimă de rambursare a unui credit ipotecar: 10, 20 sau 30 de ani?
Care este perioada optimă de rambursare a unui credit ipotecar: 10, 20 sau 30 de ani? 20 feb 2017

Perioada de rambursare poate fi un criteriu cel puţin la fel de important ca nivelul dobânzii sau al avansului în momentul contractării unui credit ipotecar, în condiţiile în care costul cu dobânda ar putea fi micşorat cu zeci de mii de lei chiar şi în cazul în care se alege o perioadă de rambursare mai mică cu doar câţiva ani.

citește articolul