Storia
O campanie Ziarul Financiar și Storia
GHID PENTRU CASĂ
Casă de la zero, sau “la cheie”?
Casă de la zero, sau “la cheie”? luni, 13:28

Construcţia unei case de la zero este un proces complex, mai ales dacă se doreşte un imobil de calitate superioară. În timp ce achiziţia uneia “la cheie” este un proces simplu, similar cu cel al achiziţiei unui apartament.

citește articolul
În ce monedă este mai bine să iei creditul pentru casă: lei sau euro?
În ce monedă este mai bine să iei creditul pentru casă: lei sau euro? 13 mar 2017

Alegerea monedei în care să se contracteze un credit pentru achiziţia unei case nu mai este de câţiva ani un subiect controversat, în condiţiile în care atuurile unui credit în lei au devenit tot mai vizibile. Creditele în lei au dobânzi mai mici, avans semnificativ mai redus şi nu prezintă risc valutar.

citește articolul
Pro şi contra: apartament în centru sau la periferia Capitalei?
Pro şi contra: apartament în centru sau la periferia Capitalei? 6 mar 2017

citește articolul
Ghid de Finanţare: Prima Casă sau credit imobiliar standard? Care sunt avantajele şi costurile fiecărui tip de finanţare
Ghid de Finanţare: Prima Casă sau credit imobiliar standard? Care sunt avantajele şi costurile fiecărui tip de finanţare 27 feb 2017

Alegerea între un credit imobiliar standard şi unul contractat prin programul Prima casă poate părea simplă la prima vedere, în condiţiile în care pentru mulţi români principalul criteriu este nivelul avansului minim solicitat de bancă. Totuşi, pe lângă avans, mai există o serie de factori sau condiţii care pot înclina balanţa către un tip de credit ipotecar sau altul.

citește articolul
Dilema cumpărătorului: apartament într-un bloc vechi sau nou?
Dilema cumpărătorului: apartament într-un bloc vechi sau nou? 23 feb 2017

Lupta dintre vechi şi nou este una acerbă pe piaţa imobiliară, mai ales când vine vorba de preţ. Preţul însă porneşte de la diferenţa din momentul achiziţiei până la investiţiile ce trebuie realizate în imobilele vechi pentru a le aduce la un standard similar cu cele noi. În plus, cele vechi pot veni cu cheltuieli neprevăzute, determinate de instalaţii care cedează în timp în imobil.

citește articolul
Care este perioada optimă de rambursare a unui credit ipotecar: 10, 20 sau 30 de ani?
Care este perioada optimă de rambursare a unui credit ipotecar: 10, 20 sau 30 de ani? 20 feb 2017

Perioada de rambursare poate fi un criteriu cel puţin la fel de important ca nivelul dobânzii sau al avansului în momentul contractării unui credit ipotecar, în condiţiile în care costul cu dobânda ar putea fi micşorat cu zeci de mii de lei chiar şi în cazul în care se alege o perioadă de rambursare mai mică cu doar câţiva ani.

citește articolul